Naturopplevelser langs Algarvekysten

Vakre Algarve byr på flere heftige naturopplevelser som grotter, klippeformasjoner, strender og naturreservat. Disse severdighetene kan du se med båt, SUP eller kajakk. Eller ved vandre og sykle. Nedenfor har vi listet 8 heftige naturopplevelser langs Algarvekysten.

Bestill reise til Algarve

Se flere reisetips til Algarve

Benagil-grotta

Benagil-grotta

Besøk den berømte Benagil-grotta som ligger nært stranda Praia de Benagil, en utrolig vakker grotte som bare er tilgjengelig fra sjøsiden. Inne i grotta er det en sandstrand og et hull i ”taket” der lyset slipper inn. Ta enten en båttur hit eller lei en kajakk eller SUP og oppdag grotten på egen hånd.

Elefant-grotta

Ved Lagos vest på Algarvekysten ligger den dramatiske grotta "Elefante". Denne bør du ikke gå glipp av om du er i Ponta de Piedade-området. Hit kommer du med båt, SUP eller kajakk.

Marinha-hvelvet

Stranda Marinha er en av Algarves mest populære med krystallklart vann, klippeformasjoner og grotter. "Arcos de Marinha" eller Marinha-hvelvet består av gylne klipper formet som nettopp to store hvelv.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina

Dette naturreservatet er mer enn 100 kvadratkilometer og huser flere unike dyr- og vekster. Det mektige landskapet preges av bratte klipper som har fått ulike former og farger gjennom flere århundrer av erosjon. Her er det også mange fuglearter, blant annet den sjeldne hvite storken. Dette er det eneste stedet i verden der de bygger sine reder. Strendene her er meget populære blant surfere og det er et enormt utvalg av dem, blant annet Porto Covo, Malhão, Vila Nova de Milfontes og Praia do Amado. Få også med deg et besøk til fyret i Kapp São Vicente i den sørvestre delen av parken.

Parque Natural da Ria Formosa          

Ria Formosa er et mylder av kanaler, øyer, myrer og sandstrender som strekker seg 60 kilometer langs Algarvekysten, mellom strendene Garrão og Manta Rota. Her er det et variert dyreliv og et maritimt senter, Marim Environmental Education Centre. Her utvinnes salt og en stor del av de skalldyrene som står på menyen i restaurantene ved havna fiskes opp her. I området er det også flere vakre øyer. Fra vest til øst ligger øyene Faro, Barreta, Culatra, Armona og Tavira. Den hvite byen Cacela Velha bærer en bemerkelsesverdig historisk arv og er også verdt et besøk. Fra festningens topp har du en spektakulær utsikt over omgivelsene.

Reserva Natural Ria de Alvor

Dette naturreservatet passer perfekt for vandring og er vestre Algarves viktigste våtmark. Her er det flere turstier over våtmarkene, men du kan også følge grusveier innover i landet langs elva Alvor til byen Mexilhoeira Grande eller gå langs stranda Praia de Alvor.

Saltpanner i Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António.

Reserva Natural Caminho da Baleeira

Like vest for Albufeira ligger dette naturreservatet der du kan nyte utsikten over havet mens du følger sporene på klippene langs kysten. Gå blant klippene ned til strender som Praia do Arrifão som stort sett er urørte. Nært den øste enden av reservatet kommer du til Ponta de Baleeira, med utsikt over den glitrende småbåthavna i Albufeira.

Reserva Natural do Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António

I dette naturreservatet snor elva Guadiana seg gjennom slettene og forgrener seg til bekker og kanaler som renner ut i innsjøer, myrområder og saltpanner. Her er det mange arter av fisk, skalldyr og fugler. Oppdag parken til fots eller på sykkel. Stigene fører deg til flere saltpanner som dekker cirka en tredjedel av det beskyttede området. Salt var i mange århundrer den viktigste kilden til rikdommen i regionen og produseres fremdeles den dag i dag. I de tørrere delene av naturreservatet dyrkes alt fra fiken til mandel. Besøk også slottet i Castro Marim som har en vakker utsikt over naturreservatet og byen Vila Real de Santo António.

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Algarve, finn reise til Algarve og bestill eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Algarve

Algarvekystens beste strender, herligste naturopplevelser og mye mer. Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Algarve!

Se alle reisetipsene til Algarve

Algarve

  • Sjarmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrender
  • Høyt rankede golfbaner
Se alle reiser til Algarve

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.