Ting å gjøre i Krakow

Ting å gjøre i Krakow

Ta en spasertur tilbake til middelalderen, nyt en piknik i Plantyparken eller besøk den berømte saltgruven! I Krakow finnes det mange interessante ting å gjøre og mye å oppleve! Her har vi samlet 5 av våre favoritter.

1. Saltgruven i Wieliczka 

En av de mest kjente severdighetene utenfor Krakow er Saltgruven i Wieliczka. Hvert år besøker nesten en million mennesker den gamle saltgruven som faktisk var i drift helt siden 1200-tallet. I dag er saltgruven en verdenskulturarv og en unik attraksjon. Etter flere hundre år med saltutvinning er det i dag en underjordisk by med både kapell, saltsjøer og gamle kammere. 125 meter under jorden venter også restauranter og suvenirbutikker - en ganske spesiell opplevelse! Åpningstider, priser og hvordan man kommer seg dit, finner du på Saltgruvens hjemmeside.   

2. Jødiske kvarter i Krakow 

Gå ikke glipp av et besøk til det jødiske kvarter i Krakow! Området kalles Kazimierz og er et av byens mest hippe områder. Her er det jødisk historie på hvert hjørne, som den gamle synagogen fra 1500-tallet, en kirkegård og et jødisk museum. Det finnes også en drøss av vintagebutikker, fine barer og gallerier i Kazimierz. Dette er også et ypperlig område å bo mens du er på ferie i Krakow. 

Saltgruven i Krakow

3. Oscar Schindlers fabrikk

Vil du lære mer om andre verdenskrig og hvordan krigen utspilte seg i Krakow? Da bør du besøke Oscar Schindlers fabrikk! Fabrikken har siden 2010 vært et museum som viser hvor vanskelig jødiske familier hadde det i Krakow under Holocaust. I løpet av andre verdenskrig reddet Oscar Schindler livet til 1200 jøder ved å tilby dem jobb på fabrikken. Fabrikken ble ekstra kjent takket være filmen Schindlers liste, og på dagens museum kan du se fotografier fra jødenes hverdagsliv i Polen under denne tiden.
 

Parken Planty i Krakow

4. Planty - den grønne oasen

Lengter du etter en rolig tur i vakre omgivelser? Plantyparken er Krakows største park og omkranser Krakows gamleby i en fire kilometer lang ring. Parken består av 30 hager som alle skiller seg ut med noe spesielt - som en fontene, statue eller vakre blomster. Parken er hele 21 hektar stor og sto klar i 1830. Rundt i parken finnes det restauranter, kaféer og barer. Slå deg ned for noe forfriskende å drikke eller ta med deg piknik!

5. Rynek Underground

Midt i Krakow har du mulighet til å se hvordan Krakow så ut på middelalderen - og hvordan hverdagen så ut for de som bodde her på den tiden. Under markedet Kleshallen ligger nemlig et unikt, historisk museum - Rynek Underground. Fire meter under bakken er det som å reise tilbake i tid. Museet oppsto etter en arkeologisk utgraving som begynte i 2005. Arkeologene fant spor av både handelsplasser, hus og murer. Her er det til og med en kirkegård! Du går bokstavelig talt ned og rundt i middelalderen.

Se også våre favorittseverdigheter i Krakow her.