Shopping i Krakow

Shopping i Krakow

Krakow er en koselig by med mange småbutikker hvor du finner alt fra vakre ravsmykker til lokalt godteri. Prisnivået er langt lavere enn i Norge, så her har du alle muligheter til å fornye garderoben hjemme. Sett på behagelige shoppingsko og få med deg følgende shoppingtips.

Stare Miasto – Gamlebyen

I Gamlebyen finner du de fleste shoppinggatene i Krakow. På World of Amber kan du kjøpe vakre smykker eller skulpturer i ulike steiner som blant annet rav. Stary Kleparz er et lokalt marked der du med de lokale kan handle fersk frukt, grønnsaker og blomster. Inne i butikken Kacper Ryx finner du historisk håndverk som du sannsynligvis ikke finner andre steder i byen. Det finnes mange muligheter for å gjøre gode kupp i Krakows gamle bydel og vi garanterer at du finner mye spennende som du kan ta med deg hjem. I den vakre Tøyhallen, Sukiennice, på det store torget kan du handle souvenirer og fine håndverksprodukter.

 

Tyghallen Krakow

Krakowska Galeria

Inne på Krakowska finnes det et stort utvalg av alle mulige butikker. Det finnes hele 270 butikker med både velkjente og mer lokale merker, så her finnes det noe for alle smaker. Personalet snakker godt engelsk. Naturligvis finnes det også en rekke restauranter og barer når sulten og tørsten melder seg. Les mer om Krakowska Galeria her.

Kazimierz

Dette er de gamle jødiske kvartalene med sine vakre bygninger og synagoger. I dette området er prisnivået noe lavere enn inne i Gamlebyen. Her finner du også alt mulig fra klær til souvenirer. Du finner en gammel markedsplass her med utsalg av både matvarer, klær og håndverk. På lørdager kan du i tillegg finne antikviteter på markedet. Om du står opp tidlig og kommer deg til markedet cirka 5.30 på morgenen, på tirsdager og fredager, vil du oppleve et heftig matmarked som serverer blant annet spesielle retter som duer. Liker du å prute så er dette stedet for deg som vil bruke ferdighetene dine. Når du har prutet ferdig kan du fortsette til Galeria Kazimierz som har 130 butikker og holder åpent til klokken 22:00 på kvelden alle dager foruten søndager. Da stenger de klokken 20:00.

Wawel slott

På Wawels slott kan du gjøre mer enn bare å se på denne vakre bygningen. Her er det nemlig et marked inne i selve slottsgården. Du behøver ikke betale noe for å komme inn her, og få tilgang til ekte Krakow-sjokolade og andre souvenirer. Også her er prisene lavere enn i Gamlebyen, og i tillegg får du en heftig slottsopplevelse på kjøpet!

Krakow julmarknad

Julemarked i Krakow

Om du er i Krakow fra slutten av november måned så har det kjente julemarkedet på Stortorget åpnet. Her tusler du rundt og hører julesanger samtidig som du kan handle vakker julepynt og julegaver til dine nære og kjære. I tillegg finner du tradisjonelle godsaker å kjøpe. Gå ikke glipp av å smake på den varme fåreosten som serveres fra grillene på markedet. Les mer om hvordan man feirer jul i Krakow her.

Noen tips før du begir deg ut på shoppingen

Butikkenes åpningstider varierer fra butikk til butikk. Det mest normale er at de åpner rundt 10-11 og stenger et sted mellom 18-20 på hverdagene. På lørdagene er de fleste åpne mellom 10-13 og søndager er det meste stengt. Det finnes unntak, og Krakowska Galleria holder åpent mellom 9-22 mandag til lørdag og 10-21 på søndag. Dette gjelder ikke i påsken. Under høytidene er alt stengt.

Du handler med valutaen zloty og Polen er rett og slett ganske rimelig. En kopp kaffe koster cirka 11-14 kroner om du kjøper den på en kafé. En middag koster cirka 100 kroner og en halvliter øl på pub koster rundt 20 kroner. På markeder kommer du unna enda billigere og her forventes du i tillegg å prute på de produktene du kjøper. Prisopplysningene ble innhentet i august 2015.

Har du startet shoppingen på tom mage? Det finnes mange koselige småkaféer og restauranter hvor du kan nyte alt Krakow har å tilby. Pass på å prøve ut det meste.

Reis kollektivt! I Krakow er det gode forbindelser med buss og trikk som tar deg raskt frem. Om busser og trikker er fulle og du har mye å bære på, kan en taxi være et alternativ. Det er billigere å benytte taxi her enn i Norge og kilometerprisen er ca. 2 zloty.

Om du liker Praha, så kommer du til å elske Krakow!