Hvorfor reise til Krakow

Hvorfor reise til Krakow?

Krakow er en svært populær destinasjon for en helgetur - og som stadig vekk blir mer populært! Vi har samlet grunnen til hvorfor du burde velge akkurat Krakow til den neste reise.

Tre grunner til å reise til Krakow:

1. Det er billig! Flere undersøkelser viser at Krakow er en av de billigste - om ikke den absolutt billigste - helgedestinasjonen. Her det både billig å bo, spise og oppleve. Et måltid behøver knapt koste mer enn 100 kroner og en øl koster rundt 20 norske kroner. 

2. Det er kort flyreise! Å fly til Krakow tar ikke lange tiden, og det finnes direktefly hos de fleste store flyselskapene. 

3. Krakow er en historisk og velbevart by, med flere verdensarv steder. Elsker du å titte på gamle slott, katedraler og bygninger finnes det en mengde severdigheter å velge blant. Foretrekker du heller å være mer aktiv, kan du lese om ting å gjøre i Krakow her. 
 

Krakow
Krakow

Når er det best å reise til Krakow? 

Hvis du ønsker sol og varme bør du reise til Krakow en gang i løpet av mai til september. Da er temperaturen omtrent slik som her hjemme, fra 17-22 grader, men dersom du reiser i april og oktober kan du få enda mer ut av turen da det er færre turister i byen. Temperaturen er dog noe kjøligere, ca. 12 grader. Reiser du til Krakow rundt juletider kan du oppleve Krakows koselige julemarked. Les mer om julemarked i europeiske storbyer her

Ta seg rundt i Krakow

Krakow er en relativt liten by og det er derfor enkelt å ta seg rundt til fots. Det finnes også trikker som går på tvers av byen, hvor en billett koster rundt 10 kroner. Velger du å ta en taxi, brenner du heller ikke hull i lommeboken – akkurat som med det meste i Krakow.
 

Til og fra flyplassen i Krakow

Krakows internasjonale flyplass heter Kraków John Paul II International Airport og ligger i Balice, ca. 15 kilometer fra sentrale Krakow. Flyplassen er liten og det er lett å finne ulike transportmuligheter. Velg mellom ekspresstoget Balice Express, som tar ca. 20 minutter, eller buss som tar ca. 50 minutter. Du kan også velge taxi, for ca. 250 kroner.  

Hvor skal man bo i Krakow? 

Flest hoteller ligger i Krakows gamleby, noe som passer perfekt for deg som gjerne vil bo i nærhet til severdigheter og som ikke har noe i mot å betale for den beste beliggenheten. Et annet billigere alternativ er å bo i det hyggelige jødiske kvarter.

Krakow