Ting å gjøre i Amsterdam

Ting å gjøre i Amsterdam

Amsterdam er en allsidig hovedstad, kjent for mange ting. Her finnes det ting å gjøre etter alle interesser. Gå på ølmuseum, dra på fotballkamp, vandre opp og ned de ni gatene, fryd deg over alle tulipanene eller dra på shopping! Se våre beste tips til ting å gjøre i Amsterdam her.

Bestill reise til Amsterdam >>

Les flere reisetips

1. Besøk et ølmuseum i Amsterdam

Amsterdam er en ordentlig ølby. Her ble en av de meste kjente ølmerkene i verden til – nemlig Heineken! I løpet av turen din til Amsterdam kan det derfor være verdt å ta et besøk til Heineken Experience, et ølmuseum og rundtur i ett, hvor et glass Heineken selvfølgelig er inkludert. Du kan kjøpe billetter på Heineken Experience sin hjemmeside.  

2. Amsterdams markeder

Det mest unike markedet i Amsterdam kan sies å være Bloemenmarkt, tulipanmarkedet. Mellom broene Koeningsplein og Muntplein har tulipanmarkedet ligget siden 1862. Det er det eneste markedet av sitt slag i hele Nederland. Markedet er åpent hver dag og det er helt gratis. Kjøp med deg tulipanløker hjem! 

Albert Cuyp Market er et annet kjent marked i Amsterdam. Albert Cuyp er et stort marked med rundt 300-400 stands, med alt fra mat til sminke og andre gode kjøp. Markedet har åpent alle dager i uken utenom søndager, og ligger i Albert Cuypstraat.

Waterlooplein Market beskrives ofte som et av Europas beste loppemarkeder. Oppdelt mellom rundt 300 stands selges lokalbefolkningen klær, fotografier, bøker og alt annet mellom himmel og jord. Waterlooplein har åpent mandag-lørdag. 

Kanaler i Amsterdam

3. Båttur i kanalene

Vi kan knapt tenke oss en bedre måte å oppdage Amsterdam på enn fra en båt i de mange kanalene som finnes her. Det er en uforglemmelig opplevelse på mange måter. Du får et godt overblikk over byen mens du passerer historiske severdigheter.

4. Dra på fotballkamp

Nederland er et kjent fotballand med fotballaget Ajax i spissen. Hjemmebanen til Ajax er Johan Cruijff Arena – og her spiller også det nederlandske landslaget- Du kommer deg enkelt hit med tog til stasjonen Bijlmer Arena.

5. Shopping i Amsterdam

Forutenom alle markedene finnes det mange shoppinggater i Amsterdam, og Kalverstraat er én av dem. I den lange gågaten finnes det internasjonale kjeder såvel som nederlandske. I P.C Hoofstraat finner du mer luksuriøs shopping med merker som Gucci, Tommy Hilfiger og Cartier. Lidsestraat er en gate fylt med små og annerledes butikker. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.