Fem ting å utforske på Mauritius

Blir du litt rastløs etter noen avslappende stranddager og vannaktiviteter? Da har Mauritius en hel mengde ulike aktiviteter du kan teste ut. Besøk et sukkermuseum og lær deg mer om Mauritius handelshistorie, opplev de fargerike hindutemplene eller sjekk ut en storhandel på det markedet i sentrum av Port Louis. Her er våre 5 beste tips på ting å gjøre på Mauritius!

Reisetips til Mauritius, på bildet: Kalaisson temple Kalaisson temple

1. Det fargerike Kalaisson Temple

Det fargerike tempelet som ligger i Port Luis representerer en liggende kropp, med lotusblomsten som hode og inngangen dens føtter. Dette svært vakre tempelet er et eksempel på dravidisk arkitektur med sine kupler dekt av hellige figurer fra hinduisk mytologi.

2. Hindutemplet Triolet Shivala

Fargeglade Triolet Shivala er det største hindutempelet på Mauritius og er lokalt kjent som "Grand Shivala Triolet". Arkitekturen gjenspeiler den bengalske påvirkningen og bygningene er verk av tamilske håndverkere, sammensatt av fargerike guder og blomstrende design over en hvit bakgrunn.

3. Det lokale markedet i Port Luis

Port Louis marked er sentral for den lokale økonomien, og har vært det siden viktoriansk tid. Det er et bra sted for å få en følelse av det lokale livet. Den mest genuine "boden" er frukt- og grønnsaksstanden.

Fargerike fisker

4. Sukkereventyret

Bli med på L’Aventure du Sucre (sukkereventyret) og lær deg mer om hvordan Mauritius har blitt har påvirket av sin sukkerindustri. Den tidligere sukkerfabrikken, Beau Plan, er et av de beste museene på Mauritius. De forteller ikke kun om sukker-utviklingens historie, men tar også for seg Mauritius historie rundt slaveri og romhandel. Det er topp å ta med barna hit også. Museet forteller barna historien på en barnevennlig måte gjennom sine to maskoter.

5. Galoppbanen Champ de Mars

Champ de Mars vakre galoppbane var en militær treningsplass frem til Mauritius Turf Club ble grunnlagt i 1812, noe som gjør galoppbanen til den nest eldste i verden. I dag holder konkurransene en høy internasjonal standard og galopp er en av landets mest populære sporter. Sesongen pågår fra april til november – og det største løpet av alle, er Maiden Cup, som bruker skje i september. Galoppbanen ligger nær havnen i Port Luis.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.