Åtte strender på Mauritius

Å finne en strand med herlig hvit sand er enkelt på Mauritius. Om du vil slappe av blant vaiende palmer, teste ut dykkingen eller kanskje prøve noen av de mange vannsportene som tilbys – er opp til deg. Her har vi samlet våre 8 beste strender på Mauritius!

Reisetips til Mauritius, på bildet: Le Morne Beach Le Morne Beach

1. Le Morne

Le Morne ligger på en halvøy på vestkysten av Mauritius, rett ved foten av det majestetiske Morne Brabant-fjellet som er listet som en verdensarv av UNESCO. Le Morne er lett tilgjengelig fra kystveien og er en vakker milelang hvit sandstrand med store casuarinatrær omgitt av et krystallklart vann som er perfekt å dykke i. Stranden nevnes som Mauritius beste for kitesurfing og er spesielt populær blant vindsurfere og kitesurfere. Stranden er i tillegg en flott plass for bading, men gå ut i fra at det er ganske folksomt i helgene.

2. La Cambuse 

La Cambuse er en vakker urørt strand du vil like godt. Planlegg en hel dag i naturen, langt borte fra alt som kan minne om byliv. Husk at korallrevet her ikke beskytter særlig godt, så sterke strømmer kan forekomme. Men det går fortsatt fint å dyppe seg i det avkjølende vannet.

Reisetips til Mauritius, på bildet: Trou aux Biches Beach Trou aux Biches Beach

3. Trou aux Biches 

Trou aux Biches ligger på øyas nord-vestre del og er cirka to kilometer lang. Sanden her er helt utrolig myk og stranden er i tillegg perfekt for snorkling siden et stort rev ligger nære land. Om du blir her til kvelden har du en perfekt utsikt mot den skimrende solnedgangen. Det er greit å vite at en del båter legger til ved stranden og om du vil ligge litt ekstra godt, så kan du leie solstoler og parasoller her.

4. Grand Baie

Grand Baie er Mauritius livligste strand og har et stort tilbud av ulike vannaktiviteter og til tider et ganske travelt båtliv. Stranden er også kjent som Grand Bay Beach og er samtidig en av de korteste strendene på Mauritius. Hit reiser du ikke for å slappe av i stillhet eller for å nyte krystallklart vann, derimot for å teste ut vannaktiviteter og for å oppleve et rikt fornøyelsesliv. Det er få restauranter som har servering rett på stranden, men Café de la Plage er et herlig unntak. Her finnes det også både nattklubber og restauranter i nærheten av stranden.

Reisetips til Mauritius, på bildet: Flic en Flac Beach Flic en Flac Beach

5. Flic en Flac

Flic en Flac er øyas lengste strand og er perfekt for nydelige promenader. Flic en Flac dekker en god bit av Mauritius vestkyst. Her finner du koraller, sneglehus og kråkeboller. Sistnevnte kan være greit å huske på når du vil bade, hett tips – bruk badesko. Dette er lokalbefolkningens ferieparadis og derfor møter du minst like mange mauritier her som turister. Langs stranden finner du food-trucks som serverer både internasjonale og mauritiske matretter, ofte til hyggelige priser.

6. Tamarin

Tamarinbukten er en av de vakreste plassene på hele øya og elven Black River renner ned fra fjellet og deler stranden i to deler, men det er selvsagt ingen problemer med å vasse over elven. Bunnen er myk av sand – og en og annen stein. Her er det ingen risiko for å stikke seg på en kråkebolle. Tamarin er en av de få strendene som ikke har et beskyttende rev, noe som i blant gir deg store bølger å surfe på. Vil du se delfiner så er det her du skal være på utkikk – de finnes ofte nære Tamarin Bay.

Reisetips til Mauritius, på bildet: Belle Mare Beach Belle Mare Beach

7. Belle Mare

Belle Mare er en herlig strand som er en hel mil lang. Her kan du oppleve helt magisk dykking under overflaten eller få testet windsurfing. Det er et godt tilbud av barer og restauranter på stranden og i helgene myldrer det ofte av mennesker her. Den hvite stranden er i nærheten av store golfbaner, store hotellkompleks, en familievennlig vannpark og mengder av vannsporter.

8. Blue Bay

Blue Bay er en beskyttet marinpark som har øyas mest myldrende undervannsliv. Vil du ikke ta deg ut for å snorkle selv, så finnes det muligheter for å dra ut på tur med båter som har glassbunner, for så å snorkle i grupper – uansett må du oppleve det vakre livet under vann her. Blue Bay er en betydelig roligere strand og har færre besøkere enn de fleste andre strender på Mauritius.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.