Fakta – Maldivene

Lokal tid:

Norsk tid + 4 timer. Noen øyer har sin egen lokale tid. Sjekk alltid tiden på ditt hotell ved ankomst.

Språk:

Divehi (maldivisk). Det snakkes også arabisk, hindi og engelsk.

Valuta:

MVR = Maldivisk Rufiyaa

Pass og visum:

Merk at du må oppgi ditt fulle navn slik det står i passet ved bestilling. Les mer om pass og visum her.

Elektrisitet:

220 V. Adapter kreves.

Transport t/r hotell:

Du flyr til Maldivene med rutefly og lander på Males internasjonale flyplass, som ligger på en egen øy utenfor hovedstaden Male. Derfra er det transport til hotellet ditt med sjøfly, innenriksfly eller speed boat. Reiser du med Apollo er transporten alltid inkludert fra Males flyplass til hotellet ditt på Maldivene. Se respektive hotellbeskrivelse for mer informasjon om transporten.

Sjøflyene går kun på tider på døgnet med dagslys. Ventetider kan oppstå da sjøflyene og båtene venter på andre gjester som kommer med ulike fly i løpet av dagen til Male. Ofte har hotellene egne lounger ved sjøflyenes terminaler der man kan vente til sjøflyet skal gå. Mellomlandinger på andre øyer forekommer. Ved hjemreise kan du måtte reise tidlig på morgenen fra hotellet, selv om flyet ditt går om ettermiddagen eller kvelden fra Males flyplass.

Strender:

Kritthvite sandstrender. Utenfor de fleste øyer ligger det rev som hindrer sterke strømmer og bølger i å nå øyene. Man kan svømme ut til korallrevene fra de fleste øyene, og nesten alle øyene har strand rundt hele øya.

Uteliv:

Mange hotell har egen underholdning og levende musikk som varierer fra uke til uke.

Offentlig kommunikasjon:

All transport mellom øyene forgår med Dhoni (lokal motorbåt), speedbåt eller luftputebåt.

Aktiviteter:

Dykking og alle former for vannsport (ikke motoriserte) som windsurfing, kajakk/ kano, seiling og pedalbåter.

Nyttig informasjon:
  • Det er ikke tillatt å innføre alkohol, svinekjøtt eller religiøse symboler til Maldivene, ei heller magasiner, blader e.l. lettkledde mennesker. Toppløs soling blir bøtelagt.
  • Merk at du må oppgi ditt fulle navn slik det står i passet ved bestilling.
  • Det blir tatt fingeravtrykk og bilde av alle ankommende passasjerer i passkontrollen.
  • På turistøyene er alkohol tillatt, men på resten av øyene på Maldivene er det forbudt av religiøse grunner.
  • Hotellets butikk selger solkrem, godteri og iskrem og prisene er høye. Ta med solkrem med høy solfaktor, lite godteri og snacks. Mange hotell lever etter filosofien "det du tar med deg til Maldivene, tar du også med deg tilbake". Ta med hjem tomme eller halvtomme shampoo-, såpe- og solkremflasker, q-tips og tomme snacksposer.
  • Ta med en t-skjorte som du kan benytte når du snorkler, eller surfetrøye. Sola er meget sterk og det går fort å brenne seg på ryggen ved snorkling.