Gondoler i Venezia

Se Venezia fra vannet

Som de fleste vet er Venezia for det meste bygget på vannet. Canal Grande er den største kanalen, som også løper gjennom store deler av bykjernen. Det finnes fem broer som krysser Canal Grande, noe som gjør det enklere å ta seg rundt og frem på vannet. I Venezia finnes det et par alternativ du kan velge mellom.

Bestill reise til Venezia >>

Se flere reisetips til Venezia

Gondoltur i Venezia Gondoltur i Venezia

Gondoltur på Venezias kanaler

Turistfelle og overpriset? Mulig det, men å ta seg fram med en gondol i Venezias vakre kanaler er rett og slett den flotteste måten å se byen på. Stille og rolig smyger du fram mens du ser de gamle bolighusene dukke opp rett foran deg. Gondolene i Venezia kan være opptil 11 meter lange og gir god plass til en familie eller deg og din kjæreste. Tradisjonen med gondoltransport er over tusen år gammel, og i dag finnes det over 400 gondoler i Venezia. Gondoleieren, som styrer båten, har ofte arvet sitt yrke fra sine fedre. Du kjenner igjen en gondolier på klærne: svarthvitstripete skjorte, mørke bukser og en hatt. En privat gondoltur koster omtrent 800 kroner per time.

Traghetto - Venezias kollektivgondoler

Traghetto er navnet på Venezias kollektivgondoler. I byen finnes det flere traghettobrygger, hvor du blir transportert til den andre siden av kanalen eller vannet. Traghetto betyr ferge på italiensk, og er i grunnen store gondoler uten dekorasjon, som seiles av to roere. Det finnes per i dag sju brygger i Venezia hvor du kan ta en traghetti fra. Det koster rundt to euro å krysse vannet. Båtene er i drift fra 07:00 til 20:00, men det var vanskelig å finne en seriøs rutetabell. Du finner bryggene ved å følge skiltene der det står ”traghetto” på. Når du ser en lang pir/brygge i tre mot Grand Canale er du ved en fergekai.

Vaporetti – Venezias vanntaxi

En annen måte å se byen fra vannet på er å ta en såkalt vanntaxi. Billettene koster et par euro og gjelder i en time, med mulighet for å kjøpe billetter som gjelder for eksempel et døgn eller tre. Vaporetti fungerer som en slags ferge og er en enkel og fin måte å ta seg rundt i byen. Billetter til fergene kjøper du ved stasjonene eller i aviskioskene.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.