Porto Cervo
Cagliari Cagliari

Sardinias mange perler

Sardinia har mange flotte områder som alle har sin sjarme. Opplev hyggelige småbyer og fargeglade hus – som ofte er omsluttet av en ringmur. Vil du ha liv og røre bør du feriere i havnebyen Porto Cervo. Reiser du med familien anbefaler vi Alghero med den barnevennlige Lido-stranden. På vestkysten ligger en av Italias vakreste steder – Castelsardo, med fargerike bygninger som klamrer seg fast langs fjellskrenten.

Cagliari – Sardinias hovedstad

På sydsiden av Sardinia, ligger øyas hovedstad Cagliari. I det middelalderske sentrum ligger de pastellfargede husene tett i tett tilbudet i havnen er rikt når det kommer til caféer, restauranter og barer. På en ås ovenfor byen ligger bydelen Castello der du har en fantastisk utsikt over byen. Castello vitner om alle invasjoner som Sardinia har vært utsatt for, blant annet gjennom domkirken som er bygget i pisansk-romersk stil med påbygninger i barokk-stil. En av Cagliaris mest bevarte severdigheter er det romerske amfiteatret som under sommermånedene er en scene for ulike konserter og teaterforestillinger.

Cagliari har en egen flyplass.

Porto Cervo på Smaragdkysten Porto Cervo er hovedområdet på Costa Smeralda, eller Smaragdkysten som den også kalles. Porto Cervo ligger på øyas mest eksklusive hjørne i nord og har lokket til seg Europas kongeligheter og jet set siden begynnelsen av 60-tallet. Med hjelp av verdensberømte arkitekter og designere lot prins Karim Aga Khan IV disse bygge opp Porto Cervo som en mauritisk middelalderby. I havnen ligger de luksuriøse yachtene på rekke og rad. Her finnes det rikelig med restauranter som serverer både italienske og sardinske spesialiteter. På kveldene er det et livlig fornøyelsesliv på barene og nattklubbene i havnen. Vil du oppdatere feriegarderoben, så finner du også de fleste eksklusive designbutikkene representert her. Noen kilometer sør for Porto Cervo kan du spille en runde på Pevero Golf Club.

Når du vil reise til Porto Cervo eller Costa Smeralda er Olbias flyplass den nærmeste.
 

Porto Cervo Porto Cervo

Olbia

Sør for Costa Smeralda ligger den koselige og levende småbyen Olbia, der det italienske hverdagslivet går sin trivelige gang. Byen har en lang og spennende historie. Her er det blant annet en romersk basilika, San Simplico, som ble bygd under 1100-tallet da Olbia var hovedstad i det selvstendige kongedømmet Galluria. I den gamle bykjernen ligger trange smug og fontenesmykkede torg med isbarer og uteserveringer. Olbia er et litt roligere alternativ til Porto Cervo, som samtidig ligger nære Costa Smeraldas fantastiske strender med muligheter for dagsturer til fornøyelseslivet i Porto Cervo.

Olbia har en egen flyplass.

Alghero

Middelalderbyen Alghero ligger på Sardinias nordkyst og består egentlig av to deler. Innenfor bymuren ligger trange brostein-smug med isbarer og trattoriar. Nord for gamlebyen ligger den nye bydelen Lido. Den palmekledde strandpromenaden leder til Lido-stranden som er både barnevennlig og langgrunn. Her ligger det både caféer og restauranter. På Lido-stranden finnes det også muligheter til å leie solstoler og parasoller. To kilometer utenfor Alghero ligger naturstranden Maria Pia, med krystallklart vann, hvit sand og en duftende pinjeskog som lokker med skygge.

Alghero har egen flyplass.
 

Bosa og Castelsardo

Vil du feriere noen av Italias vakreste småbyer, så skal du reise til enten Bosa eller Castelardo på vestkysten. Begge stedene har fargerike bygninger som klatrer oppover bergskrenten og omsluttes av en bymur. Innenfor bymuren til Bosa kan du vandre langs smågatene som prydes av kirker og butikker. 

I Castelsardo møtes du av smale gater og koselige torg. Her er det også en rekke severdigheter med lang historie – blant annet kirken Santa Maria med sitt middelalderkrusifiks "Svarte Kristus" og katedralen St. Antonio. Langs de smale gatene er det et godt tilbud av rustikke restauranter og delikatessebutikker. Noen kilometer sør for Castelsardo er den berømte Elefantklippen som er en av Sardinias mest kjente symboler.

Når du vil reise til Bosa eller Castelsardo, kan du fly til Algheros eller Olbias flyplass.