Porto Cervo
Cagliari Cagliari

Sardinias mange perler

Sardinia har mange flotte områder som alle har sin sjarme. Opplev hyggelige småbyer og fargeglade hus – som ofte er omsluttet av en ringmur. Vil du ha liv og røre bør du feriere i havnebyen Porto Cervo. Reiser du med familien anbefaler vi Alghero med den barnevennlige Lido-stranden. På vestkysten ligger en av Italias vakreste steder – Castelsardo, med fargerike bygninger som klamrer seg fast langs fjellskrenten.

Cagliari – Sardinias hovedstad

På sørsiden av Sardinia, ligger øyas hovedstad Cagliari. I det middelalderske sentrum ligger de pastellfargede husene tett i tett tilbudet i havnen er rikt når det kommer til caféer, restauranter og barer. På en ås ovenfor byen ligger bydelen Castello der du har en fantastisk utsikt over byen. Castello vitner om alle invasjoner som Sardinia har vært utsatt for, blant annet gjennom domkirken som er bygget i pisansk-romersk stil med påbygninger i barokk-stil. En av Cagliaris mest bevarte severdigheter er det romerske amfiteatret som under sommermånedene er en scene for ulike konserter og teaterforestillinger.

Cala Cotillo i La Maddalena Cala Cotillo ligger i nasjonalparken La Maddalena nord på øya.

Porto Cervo på Costa Smeralda

Porto Cervo er hovedstedet på Costa Smeralda, eller Smaragdkysten som vi sier på norsk, og ligger i øyas mest eksklusive hjørne i nord og har lokket til seg Europas kongeligheter og jet-settere siden begynnelsen av 60-tallet. Med hjelp av verdensberømte arkitekter og designere sørget prins Karim Aga Khan 4 for å bygge Porto Cervo som en maurisk middelalderby. I havna ligger de luksuriøse yachtene på rekke og rad her er det mange restauranter som serverer både italienske og sardiske spesialiteter. Om kvelden er det et livlig uteliv på barene og nattklubbene i havna. Vil du oppdatere feriegarderoben er de fleste eksklusive designbutikkene representert her og noen kilometer sør for Porto Cervo kan du gå en runda på Pevero Golf Club.

Olbia

Sør for Costa Smeralda ligger den koselige og levende småbyen Olbia, der det italienske hverdagslivet går sin trivelige gang. Byen har en lang og spennende historie. Her er det blant annet en romersk basilika, San Simplico, som ble bygd under 1100-tallet da Olbia var hovedstad i det selvstendige kongedømmet Galluria. I den gamle bykjernen ligger trange smug og fontenesmykkede torg med isbarer og uteserveringer. Olbia er et litt roligere alternativ til Porto Cervo, som samtidig ligger nære Costa Smeraldas fantastiske strender med muligheter for dagsturer til fornøyelseslivet i Porto Cervo.

Alghero

Middelalderbyen Alghero ligger på Sardinias nordkyst og består egentlig av to deler. Innenfor bymuren ligger trange brostein-smug med isbarer og trattoriaer. Nord for gamlebyen ligger den nye bydelen Lido. Den palmekledde strandpromenaden leder til Lido-stranden som er både barnevennlig og langgrunn. Her ligger det både caféer og restauranter. På Lido-stranden finnes det også muligheter til å leie solstoler og parasoller. To kilometer utenfor Alghero ligger naturstranden Maria Pia, med krystallklart vann, hvit sand og en duftende pinjeskog som lokker med skygge.