Fakta – Kuta

Valuta:

Indonesiske rupier (IDR).

Elektrisitet:

220V/230V, 50Hz. Adapter nødvendig.

Strender:

Stranda Kuta Beach er cirka 15 kilometer lang og opp til 100 meter bred. Det er stor forskjell på flo og fjære. Det kan til tider være store bølger som medfører grumsete vann.

Uteliv:

Flere av hotellene har musikkunderholdning om kvelden, og det beste utelivet finner du i Kuta og Legian Beach.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser trafikkerer, men uten tidtabell. Mange taxier som er en billig måte å komme seg rundt på.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Tre 18-hulls golfbaner og en 9-hulls bane. Flere hotell med tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires fra 3. mars 2022. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 om morgen og slutter kl. 6.00 morgenen dagen etter.

På Bali avholder de også den en muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Sjekk om denne vil pågå mens du er på Bali.