Fakta – Candi Dasa

Valuta:

Valuta på Bali: Indonesiske rupier (IDR).

Elektrisitet:

220V/230V, 50Hz. Adapter anbefaler.

Mat og drikke:

En treretters middag på restaurant koster det ca. 100 kroner/person. Lokalt øl koster øl ca. 15 kroner.

Strender:

Smal strand med sort strand som ligger under vann ved flo. Rolig vann for svømming siden det er bølgebrytere.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser trafikkerer Bali, dog uten rutetabell. Mange taxier, som også er en billig måte å komme seg rundt på.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Det er tre 18-hulls golfbaner og en 9-hulls bane på Bali. Flere av hotellene har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires mellom den 7. – 8. mars 2019. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 torsdag morgen og slutter kl. 6.00 morgenen etter.

Rundt begynner 6. mai 2019 den muslimske fastemåneden ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. I 2020 vil ramadan begynne rundt 24. april.