Kirke i Goa

Severdigheter i Goa

Goa byr på massevis av inntrykk med myr å se overalt. Finn roen med besøk i kirker og templer, eller tilbring en meditativ stund på en vakker strand. Her er noen forslag til severdigheter som ligger i nærheten.

Tempel ved elv i Goa

Finn roen i et tempel

Hverdagen i et hindutempel er veldig stille og gir en fredfull ro. Ved festivaler og høytider utsmykkes templene og ofte selges indiske søtsaker utenfor. Mangeshtempelet er ett av de mest velbesøkte.

Old Goa

Old Goa er tydelig påvirket av den portugisiske perioden og har en hel del vakker arkitektur som du bør benytte sjansen til å se. Den tidligere hovedstaden består i dag for det meste av kirker. En av dem er Basilica of Bom Jesus som huser levninger etter Goas skytshelgen St. Francis Xavier.

Fort Aguada

Sør i Candolim ligger fortet Aguada som ble bygd allerede 1612 for å beskytte Goa mot inntrengere. Fortet var et samlingssted for de europeiske fartøyene som la til her. Navnet Aguada betyr vann. På fortet er det et fire etasjer høyt fyr fra 1864 som er det eldste i sitt slag i hele Asia. Dette gamle portugisiske fortet finner du på Mandovielvas strand, sør for Candolim.   

Fang solnedgangen

Ovenfor Vagator Beach venter rester av Chapora Fort. Her ifra er det ideelt å fange solnedgangen over Det arabiske hav og Chapora River – en stund med mindfulness.

Mayem Lake

Den kunstige sjøen Mayem ligger noen kilometer utenfor Bicholim, øst for Calangute. Her er det hyggelig å ta en god piknik i de storslåtte omgivelsene med mange vakre fugler. Du kan utforske sjøen nærmere fra en pedalbåt. Hit kommer du ved å kjøre gjennom byen Mapusa og så følge skiltene videre til Bicholim. Reisen tar omtrent en time, så glem ikke å pakke med deg vann.

Fornøyelsesdistriktet Titos Road

Titos Road i byen Baga kantes av restauranter, barer og nattklubber og her blir det aldri kjedelig! Dette er Goas mest kjente bargate. Utfordre reiseselskapet i biljard, se favorittlaget i fotball kjempe om Champions League-troféet eller begi deg ut på dansegulvet til musikken fra noen av Goas beste DJs.

Myteomspunne Dona Paula

Utenfor Panjim finner du ett av Goas mest romantiske utsiktssteder, Dona Paula. Området er fullt av de karakteristiske små markedsbodene der de selger klær langs veien. Her møter Mandovielva og Zuarielva Det arabiske hav i en vakker naturscene. Statuen som forestiller en mann og en kvinne er det mange historier om. En av dem er en sørgelig kjærlighetshistorie om elskerne Dona og Paulo som motvillig blir separert fordi de tilhørte ulike kaster. Sulteforet på andre alternativ beslutter de seg for å ta sine liv ved å hoppe fra klippen sammen. Statuen skal være tilegnet dem.

Panjimparken

Etter en dag i Panjims folkemylder kan det være deilig å runde av med et besøk på et stille sted. ta med en kaffe eller en frisk lassi og ta en deilig spasertur i den frodige parken med utsikt over vannet. Parken er en liten oase der man virkelig kan puste ut etter en dag med sightseeing. 


Tips & inspirasjon

Se våre reisetips til Goa, bestill en reise til Goa eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Goa

Her finner du våre beste tips på de fineste strendene, herligste severdighetene, de beste smaksopplevelsene og mye mer!

Se alle reisetips til Goa

India

  • Bo langs paradisiske strender i vakre Goa 
  • Fantastiske severdigheter og markeder
  • Matopplevelser utenom det vanlige

 

Se alle reiser til India

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.