De fineste strendene på Zakynthos

Zakynthos strender er mange og vakre. På den sørlige siden av øya er strendene lange og brede mens de på den østre delen er mye smalere. Her har vi samlet våre favorittstrender på Zakynthos.

Tsilivi Beach

I Tsilivi er stranda lang og bred med langgrunt vann. Langs stranda er det massevis av serveringssteder der du kan ta en god frappé eller en iskrem. Her er det solsenger og parasoller, og det tilbys vannsporter på flere steder. Det er parkering ved stranda så det er enkelt å ta bilen hit.

Banana Beach 

Banana Beach på østsiden er en deilig strand med finkornet sand. Her er det langgrunt og mye aktivitet. Stranda passer for deg som vil ha det langgrunt og samtidig kunne forflytte deg mellom solsenga og fartsfylte vannaktiviteter.

Flowers on the rock

Porto Zoro-stranda, som kalles “Flowers on the rock”, kan friste med en unik badedag. Utenfor stranda ligger store klippeblokker slengt ut i vannet. Omgivelsene er helt spesiell og ved de imponerende steinene er det fint å snorkle. En strand som passer for deg som vil ha litt mer eventyrlige bad.

Navagio Beach

I en vik beskyttet av fjellvegger ligger en av Zakynthos mest kjente strender – Navagio. Det er et fantastisk syn som møter deg her, skipsvraket som ligger delvis skjult i den kritthvite sanden og det turkise havet, forekommer på mange postkort. Navagio ligger på den nordvestre delen Zakynthos og hit kommer du med en utfluktsbåt.


Rolige strender

Badestrand på Zakynthos Badestrand på Zakynthos

Dafni

Mellom Argassi og Vassilikos ligger den veldig rolige stranda Dafni. Her er det deilig stille, og det er total avkobling som gjelder. Det ligger ett par tavernaer her og det er solsenger til leie.  

Mavratzistranda

Den lille stranda Mavratzi ligger nord for byen Vassilikos. Her er råder det en egen stillhet – perfekt for deg som vil ha en dag litt unna folkelivet på de store strendene. Pakk strandveska med høy solfaktor og en god bok og gjør deg klar for feriekos! 

Romastranda

På Vassilikoshalvøyas østre spiss, ved veiens ende, er det stille og rolig. I den lille fiskerlandsbyen Porto ligger Romastranda, en liten og urørt perle. Utsikten fra muren ovenfor stranda er meget vakker.

Den hyggelige stranda Gerakas

Gerakas ligger langt sør på Vassilikoshalvøya. En del av den lange stranda er stengt av for at havskilpaddene skal kunne legge sine egg i fred. Til tross for dette kan du være på den hyggelige delen av stranda som er åpen for allmenheten. 

Billedskjønne St. Nicholas

Lei en bil eller scooter og kjør ned til øyas sørlige del, mot Vassilikos. Her finner du en av Zakynthos fineste strender, med krystallklart vann og morsomme vannaktiviteter for store og små. Her ligger det en taverna og en strandbar hvor du får kjøpt drikke og en lett lunsj.


Strender med Caretta Caretta

Caretta Caretta Caretta Caretta

Kalamaki Beach

I nærheten av Laganasstranda, på andre siden av bukta, finner du Kalamakistranda – kanskje mer kjent som stranda med havskilpaddene Caretta Caretta. I sommermånedene er dette nemlig hjem for de store skilpaddene som hvert år legger mellom 100-120 egg per år. På grunn av skilpaddene er deler av stranda naturreservat, og det er kun tillatt å oppholde seg fem meter fra havet siden skilpaddene kan ha lagt egg lengre ned på stranda.

Marathonisi –skilpadde øya

Et annet sted hvor du kan se skilpaddene er på øya Marathonisi utenfor Laganas. Også her pleier skilpaddene legge eggene sine, og øya kalles til og med skilpadde øya. Liker du å snorkle er Marathonisi et paradis takket være de vakre sjøgrottene som skjuler en fargesprakende undervannsverden.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.