Utforsk Zakynthos

En ferie på Zakynthos er mye mer enn sol og bad. Her venter et utrolig vakkert landskap, spennende grotter, pittoreske små byer og mye mer! Her tipser vi om alt som Zakynthos har å by på.

Navagio Beach, Zakynthos Navagio Beach, Zakynthos

Smugglers Wreck

Men ser dere vannet? Det er magisk – på ekte! Navagio Beach er øyas mest kjente strand og her finner du det forliste skipet Panagiotis, også kalt Smugglers Wreck. Stranda kommer man til kun med båt, men utsikten oppe fra klippene er minst like vakker. Med det asurblå havet som kontrast til den hvite sanden og det mørke vraket forstår man at dette er en av Hellas’ mest fotograferte steder!

De blå grottene

Blue Caves eller De blå grottene, ligger nedenfor fyret ved Cape Skinari på nordsiden av Zakynthos. Navnet har de fått siden vannet utenfor grottene er helt fantastisk blått. For å se De blå grottene må du komme med båt. 

Cameo Island Cameo Island

Cameo Island

Lei en sykkel eller ta en oppfriskende spasertur ut til havna i Agios Sostis, som ligger ved siden av Laganas. Det går en trebro over til Cameo Island der det er en liten strand med en bar og en mindre taverna. Her kan vi love deg en vakker utsikt over Laganasbukta! Om kvelden forvandles Cameo Island til litt av en feste-øy og en gang i uka arrangerer de White Party her ute.

Antikke Olympia

Det ligger riktignok ikke på Zakynthos, men er du interessert i antikken må du bare benytte muligheten og ta en utflukt til fastlandet og Olympia. Olympia er nemlig de olympiske spillenes vugge og det er her som den olympiske fakkelen tennes før hvert OL. I Olympia kan man besøke Olympiamuseet med flere statuer og gjenstander som er flere tusen år gamle.

Skilpadden Caretta caretta Skilpadden Caretta caretta

Øya Marathonissi

En annen øy du bør få med deg når du er på Zakynthos er Marathonissi som ligger litt lengre ut i Laganasbukta. Øya har like turkisblått vann som Karibia og sandstranda er helt kritthvit. I vannet utenfor og på strendene her er muligheten stor for at du ser store de skilpaddene.

Gerakas Beach

Et annet tips om hvor du kan se de utrydningstruede havskilpaddene Caretta caretta er på Gerakas Beach. Hver sommer kommer de store skilpaddene til Zakynthos strender for å legge egg. Skilpaddene kan bli over 200 år og veie opp mot 100 kilo. For å beskytte de store Caretta caretta-skilpaddene har noen strender restriksjoner for når det er ok å oppholde seg på stranda.

Melissani på Zakynthos Melissani på Zakynthos

Zakynthos by

Zakynthos by eller Zante by som den kort og godt kalles, ligger på østkysten og hit kommer du for å få litt by opplevelse. Deler av Zante by er relativt nybygd og det er ikke så vanlig på de greske øyene. Etter det store jordskjelvet og brannene i 1953 ble nemlig flere bygninger i Zante by ødelagt og deler av byen måtte bygges opp igjen. Noen kvartaler klarte seg og her kan du gå rundt mellom vakre bygninger i venetiansk stil.

Kefalonia

Det er selvsagt herlig å utforske den øya men ferierer på, men vil du se enda mer anbefaler vi en tur til Kefalonia, der du kan besøke den mektige Drogaratigrotta med sine imponerende stalaktitter og stalagmitter. Drogaratigrotta antas være over 5 millioner år gamle og ligger nært den sjarmerende lille fiskerbyen Sami. Benytt sjansen til å spise en god lunsj på en av tavernaene nede ved vannet når du først er her.

På Kefalonia ligger er det et naturfenomen som du ikke bør gå glipp av er – Melissanisjøen. Sjøen er en underjordisk kildesjø der vannet skifter farge med lyset og døgnets timer. Inne i grotta hopper du på en liten båt som tar deg med på en guidet tur ut på innsjøen. Det er en magisk opplevelse å langsomt gli frem på vannet og samtidig se opp mot himmelen og se solstrålene gjenspeile seg i grotteveggene!


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.