Ting å gjøre i Vrachos

Feriedagene i Vrachos er rolige og her skjer det ikke så mye. Vil du ha noe å gjøre anbefaler vi at du leier bil og tar deg med rundt i det vakre Epirusområdet. Besøk Parga som ligger vakkert til inne i en bukt eller kjør innover i landet til fjellandskapet med smale veier som snor seg rundt fjellskrentene. Eller bestill en utflukt og oppdag Meteora eller Albanias hemmeligheter. Her har vi samlet våre favoritt tips. 

Parga Et besøk i koselige Parga er nesten et must

Byliv i Preveza

Vil du oppleve litt mer liv enn det Vrachos kan by på? Hopp på lokalbussen inn til Preveza for en dag. Byen er en typisk gresk by med sjarmerende gater og et bra utvalg av tavernaer og barer. Gå langs havna eller kjøp med deg lokale godsaker som oliven og oljer i de små butikkene.

Ferieperlen Parga

Parga er en skikkelig ferieperle og vårt tips er at du legger i alle fall en feriedag her. Byen er bygd som et amfiteater ned mot byen, og overalt rundt byen er det store olivenlunder. Langs havna ligger tavernaer og barer på rekke og rad, og går du inn i de små gatene finner du små hyggelige butikker og restauranter. Tar du en hel dag her kan vi anbefale den vakre Valtos Beach som ligger på andre siden av det gamle slottet, like nord for byen. Å gå til stranda tar cirka 30 minutter, men det er også mulig å ta en taxibåt fra piren. Det koster litt men er en fin måte å forflytte seg på. Et annet tips er bystranda Krioneri Beach som ligger midt i Parga, med mulighet til å leie solsenger og parasoller. Fra stranda kan du svømme over til den lille øya Panagia med den lille kirken. Til Parga tar du deg enklest med lokalbuss eller med leiebil.

Zalongomonumentet

Vil du få med deg noen severdigheter i ferien? To mil fra Vrachos ligger Zalongomonumentet. Monumentet ble reiset på1950-tallet til minne om de kvinner og barn som i 1803 begikk selvmord her ved å hoppe ut fra fjellet. Tyrkerne hadde invadert byen og i stedet for å bli tatt til slaver valgte kvinnene og barna sin egen skjebne. Ettersom monumentet står høyt oppe kan du se frem til en herlig utsikt.

Dra på utflukt med oss

Hvorfor ikke bli med oss på en av våre herlige og spennende utflukter? Med oss kan du blant annet oppleve Albanias høydepunkter og det magiske klosterkomplekset Meteora. Sjekk ut våre utflukter fra Vrachos her!

 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.