Sivotas fineste strender

I Sivota og området deromkring er det massevis av fine strender å oppdage i ferien! Her tipser vi om noen av våre favoritter du ikke må gå glipp av.

Bella Vraka Bella Vraka

Bella Vraka

Den fine lille stranda Bella Vraka ligger på øya Mourtemeno og for å komme deg dit må du vasse i det krystallklare vannet. Badesko underletter turen gjennom vannet og et tips er å bytte til badetøy allerede innen du begynner å vasse, for på visse steder rekker vannet opp på lårene. På stranda er det ingen tavernaer så ta med piknik og mye å drikke. I blant legger en båt til ved stranda som selger alt fra vann og frappé til friske drinker. Øya kalles også geitøya, nettopp av fordi mange geiter holder til her og de tar seg gjerne en tur ned på stranda for å se om badegjestene har noe å by på. På øya er det ytterligere en strand som nås via en sti gjennom skogen. 

Bor du på Sivota Retreat - powered by Playitas ligger denne spesielle stranda like nedenfor hotellet ditt. Bor du på et annet hotell kommer du enklest hit til fots, med sykkel eller taxi da parkeringsmulighetene er få.  

Mega Ammos Beach Mega Ammos Beach

Mega Ammos

Mega Ammos, som ligger noen kilometer sør for om Sivota er manges favorittstrand. Foruten at det er en fin strand og vannet er krystallklart er det flere gode restauranter her. Solsengene og parasollene tilhører restaurantene, og tar du lunsjen eller bestiller noe å drikke her pleier men å få låne solsengene uten å betale noe ekstra. Vil du bo nært denne strandperlen skal du sjekke Apollo Mondo Boutique-hotellet Isola Verde, som kun ligger en kort spasertur fra Mega Ammos-stranda.

Mikri Ammos

Omtrent en kilometer fra Mega Ammos ligger den lille stranda Mikri Ammos, som er en skjult perle der man kan ligge i skyggen under trærne. I frodige omgivelser med krystallklart vann kan du hvile ut eller ta noe godt å drikke i strandbaren.

Blue Lagoon i Sivota Blue Lagoon i Sivota

Blue Lagoon

Å besøke Blue Lagoon på øya Mourtos er nesten et must når du ferierer i Sivota. Vannet her er krystallklart og det er bare mulig å komme hit med båt. Mange grekere kaller stranda Pisina Beach etter det greske ordet for basseng; písina. Og det er en meget passende beskrivelse. Å svømme her er virkelig som å svømme i et basseng. Ta med litt brød og sleng i vannet og massevis av fisk kommer til å samle seg rundt deg. Det går utflukter hit, og det er også mulig å ta en taxibåt fra havna hit. Men det koseligste er nok å leie en egen båt i noen timer og dra hit på egen hånd. 

Karavostasi

Lei en sykkel eller en bil og besøk den populære stranda Karavostasi. Her venter en 2 kilometer lang sandstrand i naturskjønne omgivelser der du ikke trenger slåss om plassen. Blir du lei av solsenga kan du leie en kajakk, snorkle i det krystallklare vannet eller hvorfor ikke teste ut en vannsport.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Sivota, finn reise og bestill en reise til Sivota eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Se alle våre hotell i Sivota

Her kan du se vårt utvalg av hotell i Sivota. Alt fra koselige familieeide hotell, hotell for den aktive og luksuriøse hotell med det lille ekstra for en herlig ferie!

Se alle våre hotell i Sivota

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Epirus-området