Utflukter fra Parga

Parga er et perfekt utgangspunkt for en rekke spennende utfluktsmål og de fleste ligger i en omkrets på omtrent 2 timer fra Parga. Majestetiske naturopplevelser, historiske steder og koselige steder venter deg som ønsker å oppleve Pargas interessante omgivelser.

Les flere reisetips til Parga

Magiske Meteora Magiske Meteora

Unike Meteora

Meteora beskrives i blant som Europas Grand Canyon på grunn av områdets unike klippeformasjoner. På toppen av de spisse fjelltoppene ligger et kloster som er flere hundre år gammelt, og noen av bygningene er åpne for publikum. Vi anbefaler deg å besøke klosteret Megalo Meteora, som også er et museum. Her kan du se hvordan munkenes liv har gått sin gang fra historisk tid til den dag i dag. For å komme hit kjører du mot Paramithia og tar deretter motorveien mot Panagia. Følg skiltene mot Kalabaka. Muséet er åpent alle dager, bortsett fra på tirsdager, fra kl. 9.00 - 13.00 og kl. 15.30 - 18.00. Inngangsbilletten koster cirka 5 euro.

Vakkert naturområde

Det naturskjønne området Rodia Wetlands Center ligger omtrent en time med bil fra Parga. Her er det et rikt fugleliv og fiskeoppdrett, som du kan se på en guidet tur. Miljøet står i fokus og man strever etter å forbedre forutsetningene for dyrelivet. Klosteret Virgin Mary of Rodia som ligger i området, er berømt for sine vakre veggmalerier. Kjør hovedveien fra Parga og ta til høyre mot Preveza. Ta så til venstre mot Arta og fortsett videre mot Louros. Følg skiltene mot Petra Stroggili og snart ser du en steinbygning på venstre side.

Acheronelven i naturområdet Gliki, Hellas Acheronelven i naturområdet Gliki

Gliki og Acheronelva

Et herlig utfluktsmål fra Parga er naturområdet Gliki med den vakre elven Acheron. Her kan du ri, rafte, padle kano eller bare gå i den vakre naturen. Området er viden kjent for sin enestående natur og elven, som har utrolig klart vann. En populær og annerledes aktivitet er å gå i det friske elvevannet. Bunnen er steinete så tenk på å ta med badesko om du vil prøve! For å komme hit kjører du ut fra Parga mot hovedveien i cirka en mil og følger deretter veien mot Morfi, der et skilt viser 15 kilometer til Gliki.

Lei bil eller moped

Lei bil eller moped og begi deg til den lille fjellandsbyen Agia, som ligger sju kilometer fra Parga. Kjør forbi Anthoussa så ser du landsbyen etter en kort stund. Blir du sulten anbefaler vi Oasis, som er en hyggelig lokal taverna. Vi anbefaler deg å bestille leiebil i ferien, det gir deg frihet og du kan på en enkel måte oppleve mer av alt som den vakre Epirus-regionen har å tilby. 

Vikos Gorge i Zagoria, Hellas Vikos Gorge i Zagoria

Vikosravinen i vakre Zagoria

I Epirus’ innland ligger Zagoria, som er et vakkert naturområde med høye fjell og dype daler samt små pittoreske byer som ligger i en frodig skog. Dessuten ligger Vikos Gorge her, som er cirka 20 kilometer lang og har fjellvegger som reiser seg rundt 120 til 490 meter opp, og som ifølge Guiness Record bok er verdens dypeste ravine. Naturen i Vikosravinen er helt magisk og et must om du liker friluftsaktiviteter. Her kan du for eksempel vandre, ri, sykle og klatre.

Fra Parga til Zagoria tar det cirka 2 timer å kjøre bil til Zagoria. Du kommer hit ved å kjøre mot Ioannina til du nærmere deg flyplassen. Ta til venstre ved flyplassen og fortsett så mot Monodendri, når veien slutter er du fremme.

Seierherrens by

Ved Preveza ligger også Nikopolis som betyr seierherrens by. Byen har fått sitt navn etter sjøslaget mot Kleopatra og Markus Antonius ved Aktio. Stedet var et handelssentrum med to havner, og i dag kan man se bymuren, en akvedukt og en stort romersk teater her. Kjør mot Preveza i en knapp time og et stykke innen byen er det skiltet mot Nikopolis.

Storkenes by

Hvert år kommer det mengder med storker til byen Margarithi utenfor Parga. Det er en spesiell opplevelse for oss nordboere å se de staselige fuglene i vill tilstand. Den tyrkiske kirken i byen, som er et interessant minnesmerke fra den tiden da tyrkerne regjerte i regionen, er vel verd et besøk. Fra hovedveien kjører du mot Igomenitsa og etter en halv time er det skiltet mot Margarithi.

Koselige Korfu by Koselige Korfu by

Koselige Korfu by

Korfu by er et hyggelig bekjentskap, med sin koselige gamle bydel. Her er det gode shoppingmuligheter med mange store kjeder og mindre butikker. Båten fra Parga til Korfu går på torsdager og tar 3 timer en vei. Vil du dra andre dager går det en bilferge fra Igomenitsa hver dag.

Genuine Preveza

Gå ikke glipp av et besøk til den lille og genuine byen Preveza, som til tross for beliggenheten på fastlandet gir en opplevelse av det greske øylivet. Her kan du rusle rundt i gatene, spise godt på en av tavernaene som ligger langs havnepromenaden eller bare nyte sol & bad på en av de herlige strendene. 

Shopping og kaféer i Ioannina

Ioannina er en universitetsby med en rik historie og kultur. Her er det også bra shopping og et hyggelig område med restauranter og kaféer ved den vakre innsjøen. Vi anbefaler at du parkerer bilen og går inn mot byen langs innsjøen. Fra Parga tar det omtrent to timer å kjøre hit. Ved hovedveien følger du først skilter mot Igomenitsa og så mot Ioannina.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.