Severdigheter utenfor Parga

Utforsk historiske steder og lær deg mer om Hellas' interessante historie i ferien – utenfor Parga finner du en rekke severdigheter vel verdt et besøk. Her tipser vi om noen av dem!

Les flere reisetips til Parga

Historiske Arta

I Arta står historien i fokus. Her kan du se blant annet Hallas eldste tyrkiske bro og 1200-tallskirken Panagia Parigoritissa med de seks kuplene. Det er også flere andre bygninger fra den tyrkiske æraen. Kjør mot Preveza og følg skilt mot Arta.

Necromandio

Necromandio, eller nedgangen til Hades som den også kalles, er stedet der de gamle grekerne hevdet at nedgangen til dødsriket Hades lå. Grotta ble oppdaget på 50-tallet og man fant blant annet rester av mat, dyr og keramikk. I antikken valfartet mennesker fra hele Hellas hit for å treffe dødsorakelet og få kontakt med sine avdøde slektninger. For å komme hit så kjører du mot Preveza, etter femten minutter ser du den lille byen Kanalaki på venstre side. Sving av mot byen og følg skiltene mot Necromandio. Fra Kanalaki tar det ti minutter å gå opp til Necromandio som ligger på en høyde bak byen.

Zalongomonumentet, Hellas Zalongomonumentet

Dramatisk historie

Zalongo-monumentet er en sted med en meget spesiell og dramatisk historie. År 1803 begikk kvinner og barn selvmord her oppe fra et fjell. Tyrkerne hadde invadert området og mennene ble igjen for å forsvare byen. Kvinnene valgte sin egen skjebne fremfor å bli tyrkernes slaver. På femtitallet ble dette monumentet oppført for å hedre deres minne. Det er en spesiell opplevelse å gå de 400 trappetrinnene til toppen av monumentet. Kjør mot Preveza og følg kystveien til du ser et skilt mot Kastrosikia. Ta av der og rett etterpå vil du se et skilt mot Zalongomonumentet.

Besøk Ali Pasha-borgen

Ali Pasha var en tyrkisk-albansk hærfører som på begynnelsen av 1800-tallet inntok Parga og omringet området rundt. Borgen ble bygd for å holde stand mot engelskmennene som ganske snart ga opp kampen om Parga og solgte byen til Ali Pasha for 13 000 pund. Besøker du borgen på egen hånd kjører du gjennom Anthoussa og følger deretter skiltene mot borgen. Du kan også hoppe på minitoget som går fra Krioneristranden til Ali Pasha-borgen.

Ali Pasha-muséet

Muséet ligger inne i klosteret Agioas Pandaleimonos, som ligger på den lille øya i innsjøen Pamvotis i Ioannina. Her bodde Ali Pasha den tiden han styrte Parga. Det var også her han døde 83 år gammel da den tyrkiske sultanen fikk tak i ham etter flere års leting. Ali Pashas kropp ligger begravet i et mausoleum på øya. Muséet viser på en fin måte hvordan man levde og virket i Hellas på denne tiden. Åpent mellom kl. 8.00 og 11.00 i sommermånedene. For å komme hit ut kjører du en båt som koster 1 euro. Inngangsbilletten er 60 cent.

Historiens vingeslag i Dodoni

Dodoni er en av de best bevarte amfiteatrene i Hellas. Den ble bygd cirka 300 f. Kr. og det er lett å bli satt hen til en svunnen tid når man kommer hit. Hver sommer arrangeres en drama-festival i amfiteateret. Kjører du bil til Dodoni så kjører du fra Parga til Thesprotia gjennom Margarithi. Når du kommer til motorveien kjører du mot Ioannina og følger skiltene videre mot Dodoni.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.