Naxos' fineste strender

Krystallklart turkist vann og gyllengul finkornet sand – det skal noe til å slå Naxos' drømmestrender! Mange av dem er langgrunne og brede og er derfor ideelle for familier. For den aktive er det gode muligheter for surfing og andre vannsportsaktiviteter. 

Plaka Beach, Naxos Plaka Beach, Naxos

Plaka Beach

Plaka Beach er antagelig øyas beste strand – lang og vakker med gnistrende krystallklart vann. Her kan du ligge nesten i det skjulte mellom sanddynene eller på en solseng nært vannet. På den brede stranda er det god plass til alle. Langs stranda er det hyggelige tavernaer og vannsportsaktiviteter. 

Agios Georgios

Agios Georgios er en langgrunn og finkornet strand ved Naxos by, som passer perfekt for barnefamilien. Langs stranda finner du alt du kan ønske deg med vannsportsaktiviteter, solsenger, beachbarer og små tavernaer. Hvorfor ikke prøve Trata som er kjent for sine club sandwiches og gode milkshakes?

Mikri Vigla og Orkos

Vakre Mikri Vigla Beach består av to strender skilt av en dramatisk klippe, både med gyllengul sand og turkist vann. Den nordre siden er utmerket for vind- og kitesurfere. 

Båtutflukt til Koufonissia

På Koufonissiøyene sør for Naxos venter fantastiske bademuligheter. Kato Koufonissi er en ubebodd øy, og ved den lille øya Ano Koufonissi venter turkisblått vann og myk sand på stranda. Bli med oss på en utflukt på en vakker seilbåt av tre og opplev noe helt enkelt noe annet!

 

 

Strand på Naxos Strand på Naxos

Agia Anna

Fra Agios Prokopios kan du fortsette langs stranda til Agia Anna som er en annen liten by. Havna her er utgangspunkt for en del båtturer. Stranda i Agia Anna er bred og vakker med både sanddyner og sedertrær som gir en fin skygge. Her er det litt livligere, med et mer intenst folkeliv, vannsport og musikk fra de omkringliggende strandtavernaene. Stien som fører hit fra Agios Prokopios går forbi en liten kirke og flere små viker, som du kan få for deg selv om du er tidlig ute.

Agios Prokopios

Agios Prokopios er en liten by som ligger drøyt fem kilometer fra havna i Naxos by. Her finner du en lang fin sandstrand som er blitt en av de mest populære strendene på øya. Valgmuligheten til å leie en solseng eller legge seg rett på sanden er nok en av grunnene. Her kan man finne sin egen favorittplass på stranda. For alles trivsel er det en livligere del med vannsportsaktiviteter og noen litt roligere steder langs den to kilometer lange stranda. Agios Prokopios har et stort tilbud av gode restauranter, kaféer, barer, dykkesenter samt et supermarked.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.