Naxos' sjarmerende byer

Naxos kan både tilby en herlig, rolig ferie i en av de sjarmerende småbyene og mer fartsfylte aktiviteter til vanns. Sørg for å lære litt om øyas historie og ta en tur innom et av Naxos spennende muséer og oppsøk historiske steder i ferien. 

Marmorbyen Apiranthos Marmorbyen Apiranthos

Ta turen til sjarmerende Chalki

I den lille sjarmerende byen Chalki er det et tradisjonelt veveri, et destilleri for sitronlikør og en liten marmeladefabrikk som kun benytter lokalprodusert frukt. Her er det også en god taverna, som ligger under et stort, frodig tre og en liten lokal vinbar. På vår utflukt "Øytur - Naxos høydepunkter  besøker vi sitronbryggeriet i Chalki, hvis du skulle bli nysgjerrig på Naxos’ likør!

Marmorbyen Apiranthos

Marmorbyen Apiranthos på Naxos ligger midt på øya og har vakre marmordekte gater. De gamle husene fra den venetianske epoken og de gamle, slitte trappene som leder opp til den øvre delen av byen skaper en spesiell atmosfære. Alle vinduskarmer og dørkarmer er i marmor, og det er fasinerende å se hvordan man bygde husene og la takene på tradisjonelt vis. Innbyggerne i Apiranthos har også sin egen spesielle stil og dialekt. Det finns også tre interessante muséer i Apiranthos som er verdt et besøk.

Kastro på Naxos Kastro på Naxos

Idylliske Filoti

Filoti er Naxos' nest største by og ligger ved foten av fjellet Zeus. Det er en genuin gresk småby omgitt av olivenlunder og med den vakreste utsikt man kan tenke seg. Her er det små kaféer, og herfra går også turstien opp til fjellets topp. Det er en grotte i fjellet der du, om du sitter helt stille og ikke sier et ord, kan se gribber som flyr rundt utenfor.

Apollonas

Dette er en rolig liten fiskerlandsby som ligger på nordsiden av Naxos. Hit kommer du enklest med buss eller leiebil. Slå deg ned på en taverna i havna og nyt av grillet nyfanget fisk. Står vinden på fra sør eller vest kan det passe å ta en badeutflukt hit.

Koselige Old Market

Old Market er en koselig og hyggelig bydel med smale gater som ligger rundt Kastroborgen i Naxos by. Her er det fint å bare tusle rundt og nyte den særpregede arkitekturen og de vakre blomstene som klatrer på husveggene. Det er dessuten mange små butikker der du kan shoppe morsomme ting å ta med hjem. 

Sitroner Vakre sitronlunder i Kinidaros .

Hjemme hos Della Rocca

Høyst oppe i Kastroborgen i Naxos by ligger familien Della Roccas hjem bevart som et museum. Her blir man satt tilbake til en svunnen tid og får oppleve følelsen av hvordan det var att bo og leve i borgen. I muséet er det også et piano med kulehull fra Den andre verdenskrig.

Naxos arkeologiske museum

Det arkeologiske muséet ligger i den eldre delen av Naxos by, inne i kastroet. Muséet viser blant annet utgravninger fra den gamle byen Grotta som lå på Naxos før Santorinis vulkanutbrudd år 1500 f. Kr.

På taverna i Kinidaros

Kinidaros er en by på Naxos med vakre sitronlunder og skikkelig gode tavernaer. De fleste ligger ved det lille torget, der man om man har litt flaks kan få oppleve lokal musikk og dans. Byen ligger nært de fortryllende hvite marmorfjellene.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.