Mat & drikke på Naxos

Naxos har mye å tilby fra det greske kjøkkenet. Smak på en av spesialitetene som Kitronlikøren, osten Graviera og den gode vinen som er laget på både blå og hvite druer.

Gyros på Naxos Gyros på Naxos

God ost

Naxos er kjent for sin osteproduksjon og her er det mye å velge mellom. Gå ikke glipp av Naxos egen variant av Gruyère ost: Graviera. 

Kitronlikøren

Gå ikke glipp av å smake på Naxos egen likør - Kitronlikøren. Den har en frisk smak av sitrusfrukten kitron, som kun finnes på denne øya. Likøren lages av bladene til den store vakre frukten og serveres etter maten. Den kommer i tre varianter: den hvite er tørr, den grønne er medium og den røde er veldig søt. Oppe i Chalki ligger det også et Kitrondestilleri som du kan besøke.

Gyros

Gyros i pita, en gresk variant av kebab. Velg mellom kylling eller svinekjøtt. Serveres med tzatsiki, tomat og pommes frites i pitabrød. Mettende og veldig godt for en billig penge. 

Blekksprut til tørk, Naxos Blekksprut til tørk

Mat til tørk

Et klassisk bilde fra Hellas er blekksprut som henger til tørk i sola. De tørkes for å få den rette konsistensen når de serveres til kveldens aperitiff.

Fetaostpai

En fetaost pai rett fra bakeriet: Rykende varm og fersk er den like god til frokost som til lunsj.

Oyzeri

Om kvelden samles grekerne på sine stambarer, såkalte Oyzerier der de tar en ouzo med grillet fersk blekksprut til. Men også et besøk om morgenen kan anbefales. Da samles de like gjerne her over en kopp kaffe. Baletta, en klassisk Oyzeri i havna, har blitt drevet av samme familie siden 1952.

Lokal vin

Naxos er vinguden Dionysos fødested og det er kanskje ikke så overraskende at øya er berømt for sin gode vin. Vinen lages på både blå og grønne druer og har en meget karakteristisk smak.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.