Full fart med Linnéa Andreasson

reisejournalist Bjørn Moholdts reportasje fra Limnos

Linnéa Andreasson kombinerer to av de tingene hun elsker mest å gjøre av alt i hele verden - trening og reiser!

Trening skal først og fremst være gøy synes Apollos treningsinstruktør Linnéa

Lystbetont trening

Linnéa jogger lett frem og tilbake foran de ivrige deltakerne som ligger i en halvsirkel rundt henne. Solen er på vei ned, det er ettermiddag og et svalt drag i luften på hotellet vi befinner oss på – Porto Myrina like utenfor hovedstaden på ferieøya Limnos. Myrina ligger på Limnos’ vestside, ut mot Egeerhavet, i en skråning ved foten av en odde like nord for sentrum. Litt for seg selv, men i gåavstand til den hyggelige havnebyen. Temperaturen er ikke så intens som tidligere på dagen. Brisen fra havet like ved tjener som en naturlig vifte.

– Perfekt for litt trim, mener den sporty svensken, som bruker mest gulrot når hun egger deltakerne videre på den timelange seansen.

Strekk, knebøy og planken – enkle, men effektive øvelser som skal gi deltakerne trim, og kanskje litt inspirasjon til å fortsette arbeidet med å holde formen vedlike etter at de har kommet hjem.

– At det er lystbetont er viktig, mener Linnéa, som smiler bredt der hun hiver seg med på øvelsene.

Hun er i sitt ess.

På Apollo Sports-hotellet Porto Myrina - powered finner du alt som skal til for å ha en morsom aktiv ferie

Styrker satsingen

«Aktiv ferie» vokser som reisetrend. Stadig flere søker seg til kombinasjonen ferie og trening, som gjør at turoperatører som Apollo i stadig større grad legger til rette for det. Mange øyner en mulighet for en slags kick-start på et treningsregime på hjemmebane, andre finner en balanse mellom å være aktiv og samtidig nyte ferielivets gleder. På Porto Myrina har du alt du trenger, et velutstyrt trimrom, tennis- og padel-baner, SUP-brett og sykler. For ikke å snakke om treningstimer med instruktører – i alle mulige variasjoner og på ulike tidspunkter på dagen. Her kan du med andre ord «fråtse» i trening – det er inkludert i prisen.

– Eller du kan jo bare slappe av ved bassengkanten, men der blir i hvert fall jeg litt rastløs, understreker Linnéa, som tidligere på dagen arrangerte vanngymnastikk i «poolen», som i lengderetningen har samme mål som et konkurranse-basseng.

Johaug Recharge på Limnos, september 2023

Intervaller

For å styrke satsingen på treningsreiser har Apollo blant annet fått med seg skidronningen Therese Johaug. Hennes første tur som trenings-ambassadør gikk nettopp til Limnos, og planen er at hun skal være med og arrangere to treningsreiser i året.

– Mitt aller beste tips til trening i ferien er å tenke enkelt, ha det gøy – og husk at alt er bedre enn ingenting, sier Therese.

Hun oppfordrer også til å ta beina fatt når du utforsker reisemålet, og bruke stranden og bassenget for alt det er verdt til trening. I tillegg råder hun til å ta treningsøktene tidlig på dagen. Ikke bare byr morgenen på behagelige temperaturer, men du unngår også å få hold. Sist, men ikke minst anbefaler Therese å gå for intervaller, da de både er raske og effektive.

– Selv foretrekker jeg en kort og intensiv økt rett etter jeg har stått opp, sier hun.

Noe også Linnéa gjerne er med på, selv om hun ikke har problem med å stille opp på ettermiddagen.

– Det skal jo først og fremst være gøy, konkluderer hun med ungdommelig iver.

Noe deltakerne denne ettermiddagen ser ut til å være helt enige i.

Tekst & bilde: Bjørn Moholdt, reisejournalist


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Limnos, finn din reise og bestill en reise til Limnos eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Limnos

  • Urørt og autentisk
  • Fine strender
  • Utmerkede sport- og treningsmuligheter

Hotell på Limnos

Sportshotellet Porto Myrina - powered by Playitas, like utenfor Myrina, er perfekt for deg som vil ha en aktiv ferie omgitt av vakker natur med kort vei til en gresk småby.

Se alle hotell på Limnos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.