Faraklo

Fotturer og naturopplevelser på Limnos

Limnos' varierte landskap med både fjell og sletter gir flotte turmuligheter. Øya byr også på en rekke spennende naturopplevelser du bør få med deg i ferien på Limnos, hvis du er glad i natur da. 

Se flere reisetips

Sanddynene i Gomati

Sanddynene i Gomati

Den vestre halvdelen av Limnos er vulkansk fjellandskap og her er det mange tradisjonelle byer. Et tips til utflukt er å ta turen til sanddynene i Gomati, en sandørken som ligger mellom fjellene. Via byen Katalakkos, som er så godt som øde, kjører du på grusveier mot Gomati blant ville oliventrær. Sanden er fin så vanlige sko blir fort fylt med sand. Kjør så videre ned fra ”ørkenen” til havet og Gomatis strand for et bad i havet, så glem ikke å ta med badetøyet. Det er ingen trengsel og det ligger en sesongåpen, enkel taverna ved stranda. Bli med på utflukten Ville Limnos der du blant annet får bli med til sanddynene.

En grotte og en forsteinet skog

En mektig naturopplevelse er grotta Filoktitis, som ligger øst på Limnos. Grotta har to innganger, en fra havet og en fra land. Det sies at helten Philoctete bodde der da han ble forlatt alene på Limnos på vei mot Troja krigen. Få også med deg et besøk i den forsteinede skogen nært byen Moudros. Her kan du se fossiliserte stammer, løv, frukt og palmer som er cirka 20 millioner år gamle.

Naturfenomenet Faraklo

Naturfenomenet Faraklo

På den nordre delen av øya ved Faraklo, ligger et geologisk fenomen – noen imponerende klippeformasjoner som er flere millioner år gamle. Når du nærmer deg Faraklos’ geologiske park åpenbarer seg en ny verden for dine øyne. En verden med merkelige geologiske formasjoner. Faraklo er som et geologisk kunstverk fra det vulkanske utbruddet, et landskap som får deg til å lure på hvordan de ble til. Stedet lå under vann da det for mange millioner år siden kom lava ut fra jordens indre som raskt ble kjølt ned til de merkelige formasjonene i nyanser av gult. Her er det også bademuligheter med en strand av runde steiner i ulike størrelser. Vannet er krystallklart. Mot Myrina like etter byen Kondias ligger stranda Nevgatis som også er en populær strand men allikevel uten den store trengselen.

Fottur på Fakos

En tredje mindre halvøy er Fakos som ligger i sør på den vestre delen av øya. Her kan man gå på grusveier og underlaget er lett å gå på og høydeforskjellene moderate. Man starter ved stranda Diapori og går i et landskap med lave vekster der sauer og geiter gresser fritt. Det finnes flere øde strender på den vestre siden og stranda Kokkina er fin for en pause. Det ligger også to kirker i sørvest som man kan ha som utfluktsmål.

Oppdag Keroskysten

Keroskysten er kjent både for vannsporten og naturen.To prosent av Limnos’ overflate består av våtmarker og på den østre siden finner man de to av de mest kjente saltsjøene, Asprolimni og Aliki. Bli med på en fottur-utflukt til Keroskysten.

Tekst & Foto: Mats Randow
Teksten er oversatt fra svensk.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips for Limnos, finn din reise og bestill en reise til Limnos eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Limnos

  • Urørt og autentisk
  • Fine strender
  • Utmerkede sport- og treningsmuligheter

Se alle våre reisetips for Limnos

Her finner du våre beste tips om severdighetene du bør få med deg, de beste utfluktene og mye mer!

Se alle reisetips til Limnos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.