
Smaken av Lesvos
Nyt ekte gresk mat, lokale spesialiteter og hjemmelagde oppskrifter som har vært i familien i mange generasjoner under ferien på Lesvos.
Hellas' beste Ouzo
Plomari er kjent som Ouzohovedstaden. Det er ikke mindre enn fire ouzodestillerier her og ouzon herfra regnes som den beste tilgjengelige. Et tips er å besøke museet The world of ouzo i Plomari under ferien. Her vil du lære mer om hvordan familien Arvanitis har produsert ouzo på Lesvos siden 1894. Her kan gjestene ta del i den tradisjonelle produksjonsprosessen og få muligheten til å smake. Visste du at litt ouzo på myggstikk lindrer kløen?
Olivenolje - Hellas' fineste
Det sies at det er rundt 11 millioner oliventrær på Lesvos, så det er lett å forstå at det produserte mye olivenolje. Olivenoljen, som av mange anses å være Hellas' fineste, kan kjøpes overalt på Lesvos. Smaken er mild, pepperaktig og fruktig. Her kan du lese mer om oliven og olivenolje.
I tillegg til ouzo og olivenolje kan du kjøpe med deg blant annet syltetøy, juice eller sylteagurk produsert på et av øyas kvinnekollektiver.

Tradisjonelle smaker du ikke må gå glipp av
Sougania - løk fylt med ris og kjøttdeig
Keftedes - Kjøttboller med ouzo
Kolokythoanthoi gemisto - Friterte zucchiniblomster
Baklava smaksatt med mandler og rosevann

Lær mer om det greske kjøkkenet
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Lesvos. Finn og bestill en reise til Lesvos eller abonnér på vårt nyhetsbrev.