SUP i solnedgang og en vakker strand på Lefkas

Kite- og windsurfing på Lefkas

På Lefkas er det vannsport som gjelder. Hit kommer wind- og kitesurfere fra hele verden for å trene og mestre de utfordrende bølgene. Strendene på Lefkas er inne på mange topp 10-lister over de beste surfestrendene i verden. Vinden er sterk og varm – helt perfekt for surfere. Vinden kommer i hovedsak fra vest og nordvest, og blåser nesten til akkurat samme tid hver dag – fra tidlig til sen ettermiddag. 

 Kart over Lefkas' vind og strømmer

Windsurfing på Lefkas

De 2 beste surfestrendene

Det er fremfor alt to strender som er populære for surfing på Lefkas: Vassiliki på sørlige Lefkas og Agios Ioannis i nord. Vassiliki passer ekstra godt for windsurfing, mens kitesurferne holder mest til i Agios Ioannis. Du kan selvfølgelig prøve deg på både wind- og kitesurfing på begge strendene.

Milos Beach på Lefkas

For erfarne og nybegynnere

Rett ved Agios Ioannis ligger Milos Beach, som også er populær blant kitesurfere. Her arrangeres blant annet Kite Surf Open. Ettersom vinden er sterkere her og bølgene bryter, er stranda bedre egnet for erfarne kitesurfere. Er man nybegynner passer sandstranda Agios Nikolaos bedre. Her er ikke vinden like sterk.

Alltid surfemuligheter i nærheten

Alltid surfemuligheter i nærheten

Lefkas er en relativt liten øy, så uansett hvor du bor er du alltid i nærheten av herlige surfestrender. Fra Nidri er det cirka 25 minutter til både Vassiliki og Agios Ioannis. Ønsker du bare å surfe, sole deg og chille på stranda i ferien kan du alltids velge et hotell i Vassiliki. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.