Fakta – Maleme

Transport t/r hotell:

Bussturen fra flyplassen i Chania til Maleme tar cirka 1 time. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten kjøres vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Stranda i Maleme består av rullestein. Undervannsstrømmer forekommer langs hele kyststrekningen ved kraftig vind.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

I Maleme er fornøyelseslivet veldig rolig. Man tilbringer gjerne kvelden på hyggelige restauranter og små barer.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser med lokalbussen fra Maleme til øvrige byer på vestre Kreta. Ønsker du å reise østover, går det buss fra den store bussterminalen i Chania by. Det er mange drosjer langs hele Chaniakysten. Mulighet for leie av bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri cirka 14 kilometer fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler leie av bil for å utforske vestre Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Aktiviteter:

Jetski, parasailing, sandvolleyball med mer.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det cirka 7-10 euro/dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.