Fakta – Maleme

Mat og drikke:

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

Transport t/r hotell:

Bussturen fra flyplassen i Chania til Maleme ca. 1 time. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Stranden i Maleme består av rullestein. Undervannsstrømmer forekommer langs hele kyststrekningen ved kraftig vind.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

I Maleme er fornøyelseslivet veldig rolig. Man tilbringer gjerne kvelden på hyggelige restauranter og små barer.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser med lokalbussen fra Maleme til øvrige byer på vest-Kreta. Ønsker du å reise østover, går det buss fra den store bussterminalen i Chania by. Mange drosjer langs hele Chania-kysten. Mulighet for leie av bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri ca. 14 km fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler å leie bil for å utforske vest-Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Aktiviteter:

Jetski, parasailing, beachvolleyball m.m.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det ca. 7-10 euro pr. dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.