Fakta – Kolymbari

Mat og drikke:

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

Transport t/r hotell:

Det tar ca. 1 time med buss fra flyplassen i Chania til Kolymbari. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Det er vanligvis ikke reiseleder fra Apollo med på bussen.

Strender:

Stranden i Kolymbari strekker seg helt til nabobyen Maleme. Den består hovedsaklig av sand/rullestein. Undervannsstrømmer forekommer langs hele kyststrekningen når det blåser kraftig.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

I Kolymbari er fornøyelseslivet svært begrenset. Noen restauranter har levende gresk musikk og dans. På hotellet er det en rekke aktiviteter og underholdning.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser med lokalbussen fra Kolymbari til øvrige byer på vest-Kreta. Ønsker du å reise østover, går det buss fra den store bussterminalen i Chania by. Mange drosjer langs hele Chania-kysten. Mulighet for leie av bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri ca. 14 km fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler å leie bil for å utforske vest-Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Aktiviteter:

Nei, ikke i nærheten av hotellet.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det ca. 7-10 euro pr. dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.