Fakta – Kato Stalos

Transport t/r hotell:

Med buss fra Chanias flyplass til Kato Stalos tar det cirka 45 minutter. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

I Kato Stalos ligger det en herlig sandstrand. Undervannsstrømmer forekommer langs hele kyststrekningen ved kraftig vind.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

Fornøyelseslivet er forholdsvis rolig i Kato Stalos. Det finnes et fåtall barer. I begynnelsen og på slutten av sesongen arrangeres det "dansekveld" på den svensk kaféen "Kaffestugan". Ønsker du et mer hektisk natteliv, kan du reise til Chania by eller Platanias.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser med lokalbussen fra Kato Stalos til øvrige byer på vestre Kreta. Ønsker du å reise østover, så går det buss fra den store bussterminalen i Chania by. Mange drosjer langs hele Chania-kysten. Utleie av bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri, cirka 14 kilometer fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler å leie bil for å utforske vestre Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det cirka 7-10 euro per dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.