Fakta – Ierapetra & Koutsounari

Transport t/r hotell:
  • Med buss fra flyplassen i Heraklion til hotellene i Ierapatra & Koutsounari tar det cirka 1 time og 20 minutter. Transporten kjøres vanligvis uten Apollos reiseledere.
  • Med buss fra flyplassen i Sitia til hotellene i Ierapatra & Koutsounari tar det cirka 1 time. Transporten kjøres vanligvis uten Apollos reiseledere.
Strender:

Strendene i og rundt Ierapetra har fint klart vann og for det meste består de av mørk sand og steiner. Det er tre strender som ligger i kort avstand fra sentrum. Dette er utmerkede badeplasser, men det er risiko for undervannsstrømmer og høye bølger når det blåser hardt. Rett utenfor byen ligger det flere barnevennlige strender og badeviker.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

Tavernaer og kaféer langs strandpromenaden. Byens barer ligger i bykjernen, langs en parallellgate til strandpromenaden.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser til blant annet Agios Nikolas, Malia, Hersonissos og Heraklion. Taxi og leiebil.

Aktiviteter:

Windsurfing, jet ski, kanoturer, dykking og snorkling. Det er også en gokart-bane i byen. Sykling og turstier langs kysten og i fjellene.