Fakta – Almyrida & Kalives

Mat og drikke:

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra Chanias flyplass til Kalives ca. 40 min, og til Almyrida ca. 50 min med buss. Fra flyplassen i Heraklion til hotellene tar det ca. 1 time og 40 minutter. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

I Kalives er det en fantastisk strand som har fått EUs "Blå flagg" for sitt klare og rene vann. Almyrida har to mindre sandstrender, samt en rullesteinstrand. Sterk vind og høye bølger forekommer.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

Fornøyelseslivet er rolig, og foregår mest på restauranter, kafeer og barer.

Offentlig kommunikasjon:

Det går busser fra Kalives til Chania og Rethymnon flere ganger daglig fra nasjonalveien. Fra Almyrida går lokalbussen via Kalives til Chania et par ganger om dagen. Begge steder finnes det drosjer og mulighet for leie av bil, motorsykkel og moped.

Aktiviteter:

Windsurfing og seiling i Almyrida.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det ca. 5-10 euro pr. dag og aggregat.