Fakta – Agia Marina

Mat og drikke:

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

Transport t/r hotell:

Med buss fra Chanias flyplass til Agia Marina tar det ca. 45 min. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

De fineste sandstrendene ligger i Agia Marina-området. Undervannsstrømmer kan forekomme langs hele kyststrekningen ved kraftig vind.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

Et fåtall restauranter, barer og kafeer i Agia Marina. I sommermånedene finner du det mest hektiske nattelivet i Platanias, kun 2 km unna.

Offentlig kommunikasjon:

Gode lokalbussforbindelser fra Agia Marina til øvrige byer på vestre Kreta. Ønsker man å reise østover, må man dra inn til den store bussterminalen i Chania by. Langs hele Chania-kysten finnes det mange drosjer og muligheter for å leie bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri ca. 14 km fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler å leie bil for å utforske vestre Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Aktiviteter:

Godt utvalg innen vannsport – jetski, parasailing, sandvolleyball osv.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det ca. 7-10 euro pr. dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.