Fakta – Kos

Transport t/r hotell:

Fra Kos flyplass til første hotell på samtlige steder tar det cirka 30 minutter. Transporten kjøres vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Omtrent 50% av øyas kyststrekning består av strender. De fleste strendene er både langgrunne og barnevennlige, som for eksempel Paradise Beach og Tigaki Beach der det også er vannsport og tavernaer. Cirka 300 meter fra sentrum av Kos by ligger den lange og populære stranda Lambi Beach med vannsport. Kardamena har en sandstrand.

Uteliv:

I Kos by er det et hektisk natteliv i høysesongen med et utall barer og diskoteker. I Psalidi, nær Ramira Beach og Alexandra Beach, er det en trivelig bouzoukiklubb som er åpen i høysesongen, mens det i Kardamena er både barer og diskoteker.

Offentlig kommunikasjon:

Det er daglige bussforbindelser fra Kos by til øyas landsbyer og strender. Man kan også leie bil, motorsykkel, moped og sykkel – den sistnevnte koster cirka 200 kroner/uke.

Aktiviteter:

Kos har et utmerket terreng for sykling. Vannsport på de fleste større strendene.

Nyttig informasjon:

Eventuell avgift for luftkondisjonering og deponering betales direkte til hotellet. Luftkondisjonering koster cirka 50 NOK/dag.