Ting å gjøre i Karpathos

Utflukter og eventyr

Lyst til å bevege deg litt utenfor din egen komfortsone? For naturelskeren er Karpathos et skattekammer, med mye å utforske så vel på øya som i nærheten. Vi har samlet våre beste tips til ting å gjøre på Karpathos!

Bestill reise til Karpathos >>

Les flere reisetips til Karpathos

Chalki Chalki

Øya Chalki

Chalki ligger rett utenfor Rhodos og er mest kjent som freds- og vennskaps øya.  Dette unike stedet har egentlig bare en by – Nimporio – som har en enestående beliggenhet i en åsside ned mot havet. Chalki har knapt 300 innbyggere og tidligere har det vært et ganske begrenset tilbud, men hvert år lokkes flere og flere ungdommer hit og litt ettersom turismen øker dukker flere tavernaer og barer opp. Men det som gjør øya aller mest spesiell er kanskje det faktum at det ikke er biltrafikk her, hvilket gjør at øya egner seg utmerket til avkobling. Du kan ta båten fra havna i Pigadia rett til Chalki. 

Kasos

Sørvest for Karpathos ligger øya Kasos, som akkurat som resten av øyene i området har vært plaget av pirater opp gjennom historien. Innbyggerne på Kasos var før i tiden kjente for å være dyktige skipsbyggere. På grunn av dette ble øya angrepet i 1824 av Tyrkia og Egypt – et angrep som førte til at øya brant ned. Siden den gang har skipsbyggingen ikke tatt seg opp igjen. Men det er fremdeles mye å se her. Øya byr på en fantastisk natur med iøynefallende fjellandskap, rik flora og spennende fuglearter. Du kan ta verdens korteste flytur hit fra Karpathos – en reise på hele fire minutter.

Nyt av utsikten

Karpathos er unik når det kommer til natur. Karpathos mest slående utsikt får du om du klatrer opp på øyas høyeste fjell, Kali Limni. Det er mulig å kjøre et stykke opp, men vil du komme helt til toppen må du gå til fots. Ta med gode sko om du vil begi deg ut på oppdagelsestur. 

Saria Saria

Bli kjent med Saria

Saria ligger nord for Karpathos så vi kommer enklest til øya ved å ta båten langs østkysten til Palatiastranden. Det sies at Saria en gang var en del av Karpathos og først ble skilt fra øya ved et stort jordskjelv. Sarias skjønnhet er slående med det klare vannet ved stranden som lokker med deilige svømmeturer. For den eventyrlystne er det mulig å bli med på en tur der vi blant annet ser ruiner og bygninger datert til 2000 f. Kr. Vi ser også fjell som ser ut som om de er formet av menneskehender og vi lar oss begeistre av hvordan de reiser deg høyt mot skyene.

Se deg om i ditt eget tempo

Det viktigste å pakke med seg når man skal på ferie er nysgjerrighet – og hva er vel bedre enn å få utløp for utforskertrangen enn å komponere sin egen oppdagelsesferd. Lei en bil eller moped via oss og kjør rundt på denne fantastisk vakre øya og besøk en av Karpathos mange strender. Du finner helt sikkert din egen favoritt.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.