Olivenolje
I omgivelsene rundt byen Mesohori produseres mesteparten av Karpathos olivenolje. Du som kjører i området får oppleve et fantastisk kulturlandskap og natur med oliventrær som står fint på rekke og rad langs fjellveggene. Olivenoljen får du selvsagt de fleste steder, men for deg som vil ha med noen genuine dråper av Karpathos hjem så anbefaler vi at du kjøper denne smaksrike olivenoljen.
Honning
Utover sin produksjon av førsteklasses olivenolje er Karpathos også kjent for den søte honningen. Langs fjellsidene kan du i blant få øye på de fargerike bikubene. Prøv øyas honning sammen med en porsjon gresk yoghurt og litt fersk frukt – en veldig frisk og deilig start på dagen.
Ouzo
Ouzo er grekernes nasjonaldrikk og den vil du ikke gå glipp av. Det er en anisbasert drikke som når den blandas med vann får en hvit farge. Raki er også en gresk favoritt – den serveres ofte sammen med noen herlige meze-retter. Skål!
Taverna Perdika
Taverna Perdika ligger i den lille fjellandsbyen Menetes og ligger på hjørnet ved kirken. Her står eieren Kostas for den hjemmelagde maten. Bestill gjerne inn mange små forretter og prøv også den hjemmelagde pommes fritesen. Kanskje har han også kanin på menyen den dagen du kommer på besøk.
Lokal vin
Selv om Karpathos mest er kjent for sine olivener så produseres det faktisk også en hel del vin på øya. Bestill den lokale vinen når du spiser ute.
Brønner
Rundt Pigadia kan du ofte se utendørskraner og brønner. Fra disse kan du ta frisk rennende vann fra kildene oppe i fjellene og lokalbefolkningen henter ofte vann til husholdningen fra disse. Husk å fylle på vannflasken! Kanskje ikke helt uventet betyr Pigadia faktisk brønn eller kilde.