Karpathos Apella Beach

Fem gode grunner til å velge Karpathos

Fly ut over Egeerhavet og land på den deilige øya Karpathos i Hellas. Øya ligger halvveis mellom Rhodos og Kreta og er den nest største øya i øygruppa Dodekanesene. Her finner du blant annet koselige byer, vakre strender og fantastiske forhold for vindsurfing. Vi har laget en liste med 5 grunner til hvorfor herlige Karpathos er verdt et besøk. 

Bestill reise til Karpathos >>

Les flere reisetips til Hellas


 

Profitis Ilias Utsikten fra Profitis Ilias imponerer.

1. Gjestfriheten

Den greske gjestfriheten er kjent over hele verden, og her finnes den utvilsomt på ekte. De lokale på Karpathos er utrolig åpne og vennlige og setter pris på nye gjester, kunder, eller som du sannsynligvis vil få oppleve, venner. Opplev et herlig restaurantbesøk med utsøkt varm mat og en minst like varm velkomst! 

2. Olympos – en ekte fjellandsby 

Høyt oppe på fjellet Profitis Ilias ligger den sjarmerende fjellbyen Olympos, som ble bygd allerede på 900-tallet. Det som er spesielt med denne byen, er at tiden ser ut til å ha støtt helt stille siden forrige århundre. Olympos har vært tilnærmet helt isolert frem til 1980-tallet på grunn av høydemetrene. Tradisjoner og sedvaner har derfor holdt seg godt. Se de spesielle folkedraktene, kjenn duftene fra krydderne, smak på det hjemmebakte brødet og nyt den fantastiske utsikten over fjellene og havet. Gå heller ikke glipp av den vakre Mariakirka eller en av øyas andre sjarmerende byer

Karpathos Apella Beach Ta båten til Apella Beach.

3. Apella Beach 

Apella Beach er en av de vakreste og best plasserte strendene i Hellas. Omgitt av fjell med grønne pinjetrær som gir en grønn skygge helt ned til den hvite stranden og det krystallklare dypblå vannet. Her finnes også en taverna med gullplassering, akkurat som stranda. Du kan selvsagt også leie strandstoler og parasoller. Hvis du har sjansen, bør du reise til Apella Beach rett fra havet – så ta båten hit om du kan! Vil du reise hit på landeveien, går det også greit å leie en bil eller scooter. 

4. Den ferske fisken i havnebyen Finiki 

Hvis du elsker fisk, bør du definitivt begi deg i vei til den koselige havnebyen Finiki. Her finner du nemlig øyas beste fiskerestauranter. Nede ved havnen kan du se de små fiskebåtene legge til etter en dag på bøljan blå, og veien fra båtripa til din tallerken er ikke lang. Ferskere enn dette blir det ikke! 

5. Windsurfing 

Karpathos kalles Vindens øy og byr på perfekte forhold for vindsurfing. Rett ved flyplassen ligger herlige Makris Gialos Beach, med bølger som passer like godt for nybegynnere som for proffer. Verdensmesterskapet for windsurfing har faktisk blitt arrangert i Karpathos. Det er ikke den verste attesten man kan ha, ikke sant? 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.