Utsikt over hovedstedet Chora på Ios

5 grunner til å reise til Ios

- våre beste tips!

Hvorfor skal man dra til Ios? Grunnene er mange til å velge Ios som ditt neste reisemål i Hellas. Ios kan friste med vakre strender, et pulserende uteliv, herlige naturopplevelser og mye mer! Her har vi valgt ut noen av grunnene vi anser som de mest opplagte for at du skal velge Ios i sommer. 

1. Fantastiske strender

På Ios venter herlige strender med myk sand og krystallklart vann. Det sies at det er over 40 strender på øya, så det er garantert en strand for alle smaker. Mange av strendene passer perfekt både for avkoblende dager i solsengen, herlig snorkling eller fartsfylte vannsporter.

2. Pulserende uteliv

Ios er kjent for sitt livlige uteliv, i sommermånedene fylles øya opp med festglade mennesker fra hele verden. Mange kommer til Ios nettopp for å oppleve utelivet, i den populære hovedstaden Chora ligger de fleste av øyas nattklubber og barer der du kan danse langt ut i de små timer.  

3. Herlig fottur

For deg som ønsker å utforske øya til fots er det flere fine turstier å oppdage. En av de mest populære turstiene på Ios er den som går mellom hovedstaden Chora og ruinene i Paleokastro, vel fremme ved ruinene får du en magisk utsikt over øya. 

Restaurant på ios. Hyggelige små restauranter med lokal mat på Ios.

4. Gode restauranter

Det er mange gode restauranter på Ios, uansett om du er lysten på lange tavernakvelder eller bare ta en gyros i forbifarten. Her finnes det noe for alle smaker med alt fra tradisjonelle tavernaer og trendy restauranter til små hurtigmatsjapper. 

5. Kultur- og historieopplevelser

Det er også mye å se og oppleve for den kultur- og historieinteresserte. Ios’ historie strekker seg tilbake til antikkens Hellas, ruinene fra den antikke byen Paleokastro er et must å få med seg i ferien. Rundt omkring på øya er det også mange vakre kirker og kapell som er vel verdt et besøk, blant annet kirken Panagia Gremniotissa som ligger på toppen av en ås i Chora. Ta turen opp til kirken like før sola går ned og nyt den magiske solnedgangen.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.