Hvorfor reise til Paris?

Lurer du på hvorfor din helgetur skal gå av til nettopp Paris? Vi gir deg de beste grunnene! Nyt av den romantiske atmosfæren, den vellagde franske maten, gå på museum eller gå blant de vakre bygningene. Paris er et klassisk by for helgeturen som ikke skuffer.

Spis godt i Paris I Paris spiser du godt - nesten uansett!

Tre gode grunner til å velge Paris

 1. Romantikken – Du har sikkert hørt det før men Paris ER verdens mest romantiske by! Uansett om du reiser med en kjær venn eller en partner så kommer dere til å oppleve den herlige stemningen i kjærlighetens Paris.
 2. Maten – Blir det snegler eller en nybakt baguette? Paris er vel kjent for sine kulinariske opplevelser. Spis som en ekte franskmann når du er her!
 3. Museene og arkitekturen – all ære til Mona Lisa og Eiffeltårnet, men her er det så mye mer å velge blant av kunstverk og bygninger. Kanskje finner du en ny favoritt i Paris' vakre gater?
Eiffeltårnet Dette trenger vel ikke noen nærmere introduksjon – ikoniske Eiffeltårnet

Når er det best å reise til Paris?

Våren er kanskje den beste tiden å besøke Paris. Da blomstrer det og det er fremdeles ikke så mange turister. Om sommeren er dagene lengre og kveldene lysere, hvilket gjør det enklere å oppleve alle severdighetene. Om sommeren reiser Paris boerne selv ut av byen, og byen fylles opp av turister. Kanskje foretrekker du den fargerike høsten og kan nyte Frankrikes vinhøst og matmarkeder i stedet? Eller hvorfor ikke opplev vinteren i Paris, den er også koselig med hvit glitrende snø og vakker de julebelysning.

Uansett  hvilken sesong du velger er du garantert en herlig reise til Frankrikes vakre hovedstad. Kontrastene gjør også at byen er vel verdt flere besøk!

Montmartre Det er lett å komme seg rundt i Paris med Metroen.

Å ta seg rundt i Paris

Det er enkelt å komme seg fra severdighet til severdighet i Paris! Du kan kjøpe Paris Visite-kort og kjøre alt fra Metro og buss til RER, Paris’ hurtigtog. Med kortet velger du selv hvor mange dager du trenger ( 3 eller 5 kalenderdager) og hvilke soner. Du kan også bruke kortet for å komme fra og til flyplassene Orly og Charles de Gaulles. 

Reisekortet aktiveres den første gangen du bruker det og på baksiden må du skrive følgende; Nom (etternavn), Prenom (fornavn), Jours (antall dager) og Du (fra) Au (til). Begynner du å bruke kortet om kvelden så regnes det som en dag fram til midnatt. Det er barnepris for barn mellom 4 og 11 år. Sonene er oppdelt i sone 1–3 (det sentrale Paris) og sone 1–5 (Charles-de-Gaulle, Orly, Versailles, Disneyland Paris).

Hvor skal man bo i Paris?

Den franske hovedstaden er både stor og vakker og det kan være vanskelig å vite hvor du skal bo. De et greit å vite at Paris er delt inn i 20 arrondissement (distrikt). Jo høyere tall dess lengre bort fra sentrumskjernen. Innenfor distriktene 1-4 ligger Paris sentrum og alt hva det innebærer av restauranter og shopping.

For et yrende folkeliv med større butikker og velkjente restauranter bør du bo nært Les Halles i arrondissement 1 eller Centre Pompidou i arrondissement 4. I arrondissement 5 finner du Latinerkvarteret, Quartier Latin, med “den ekte” Paris-atmosfæren. Her er det en blanding av store bulevarder og små koselige gater fylt med spennende butikker og restauranter. For luksus og eleganse bør du ta turen til området rundt Avenue des Champs-Élysées i det 8:e arrondissementet. Vil du oppleve det mange kaller essensen av Paris skal du begi die til Montmartre og Sacre Coeur som ligger på en 130 meter høy ås i det 18:e arrondissementet nord i Paris.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

 • Opplev historiske severdigheter
 • Fantastisk matkultur
 • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

 • Restauranter i toppklasse
 • Rik historie, kultur for alle smaker
 • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

 • Unik arkitektur
 • Herlige tapasbarer
 • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona