Eiffeltårnet Paris

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er absolutt et av verdens mest kjente bygninger og er et stolt symbol for Paris der det ruver hele 324 meter over bakken. Om du er i Paris på egenhånd, med venner, familie eller med ditt livs utkårede – er Eiffeltårnet et monument du ikke vil gå glipp av. Her klatrer du opp trappene eller tar heisen opp for å nyte en fantastisk utsikt.

Bestill reise til Paris >>

Les flere reisetips

Eiffeltårnet Eiffeltårnet

Historien om Eiffeltårnet

Dette fantastiske bygget ble tegnet av Gustave Eiffel i samarbeid med ingeniørene Maurice Koechlin og Émile Nouguier sent på 1800-tallet. Det var i sin tid verdens høyeste bygning. I 1930 ble Chrysler Building åpnet og slo Eiffeltårnet som høyeste bygning med simple 19 meter.

Eiffeltårnet ble bygget ved de store grøntområdet Champ de Mars som en entré til verdensutstillingen Exposition Universelle for å feire at det var hundre år siden den franske revolusjonen startet i år 1789. Tanken var at tårnet skulle tas ned etter utstillingen, men 20 år etter utstillingen satte man isteden opp en 24 meter høy TV-mast på Eiffeltårnet.

Å komme seg til Eiffeltårnet

Det er enkelt å ta seg til Eiffeltårnet og det finnes mange ulike alternativer. Tar du deg dit med Metroen, reiser du med linje 6 til Bir-Hakeim. Denne linjen går på bakkenivå så du vil se et glimt av tårnet før du skal av. Befinner du deg nærmere linje 9, så kan du ta den til Trocadéro isteden.

Om du reiser med buss, så kan du ta en av følgende linjer til Eiffeltårnet. De fleste bussholdeplassene heter Tour Eiffel eller Champ de Mars så det bør være enkelt å finne:

  • Buss 42 til Tour Eiffel
  • Buss 69 til Champ de Mars
  • Buss 82 til Tour Eiffel eller Champ de Mars
  • Buss 87 til Champ de Mars

En spennende og litt annerledes måte å ta seg til Eiffeltårnet er med båt på Seinen der du samtidig får se en bit av Paris fra elven. Du kan også hoppe av underveis for å besøke Louvre, Notre Dame og Champs Elysée. Du kan bestille båtturen her.

Du kan selvsagt kjøre hit med bil og parkere i et av parkeringshusene under bakken nære Eiffeltårnet. Bestill en parkeringsplass på forhånd så du er sikker på å få plass til bilen.

Å ta seg opp i tårnet

Du kan ta deg opp i tårnet ved hjelp av trapper eller med heis. Det finnes tre heiser som tar deg fra bakken til første eller andre etasje. Fra andre etasje må du bytte heis om du ønsker å reise hele veien opp til toppen. Da må du ha kjøpt en billett som tar deg hele veien opp. På en hektisk dag må du forvente en kø som kan ta et sted mellom 60-120 minutter – alt etter hvilken sesong det er. Om du vil ta det hele som trening, og i tillegg betale langt mindre, så kan du benytte de 704 trappetrinnene. 

Eiffeltårnet på våren Eiffeltårnet på våren

Ting å gjøre i Eiffeltårnet

Foruten å nyte den heftige utsikten over Paris, så finnes det i tillegg en restaurant på den første avsatsen. Restauranten heter 58 Tour Eiffel. Her kan du nyte klassiske franske retter som fois gras, samtidig som du skuer ut over Paris gjennom de store vinduene.

Om du er ute etter et fantastisk måltid så skal du begi deg opp til den andre avsatsen i Eiffeltårnet og spise på Jules Verne. Her arbeider ingen ringere enn Alain Ducasse, en av verdens kjente kokker og innehaver av flere Michelin-stjerner. Selv restauranten Jules Verne har en Michelin-stjerne, så du bør absolutt bestille bord på forhånd. Her blir du servert moderne fransk mat samt gode franske viner til maten.

Bestill bord på 58 Tour Eiffel her og din bestilling til Jules Verne her.

Priser og åpningstider

Du kan besøke Eiffeltårnet hver dag, året rundt. Fra midten av juni til september er det åpent mellom 09:00-00.45. Fra oktober til mars er det åpent mellom 09:30-23:45. Tidene varierer litt avhengig om du tar trappene eller heisen opp i tårnet. Se hvilke tidspunkt som gjelder når du bestiller billetten din. Det er mest folk under våren og sommeren. Så om du ønsker et besøk der det hersker litt mer ro, da anbefaler vi deg å ta turen opp i tårnet mellom september og mars da det er lavsesong.

Prisene varierer etter hvor gammel du er og hvor mange dere er som skal besøke tårnet – og hvordan dere skal ta dere opp. Som voksen (over 24 år) betaler du minst €7,00 og maksimum €17,00. Barn mellom 4-24 år betaler på det laveste €5,00 og maksimum €14,50. Barn under 4 år får komme inn gratis. Les mer om prisene for å reise opp i Eiffeltårnet her.

Det kan være smart å komme hit tidlig på morgenen på grund av de lange køene. Det er et magisk syn å se tårnet på avstand på kveldstid når det lyses opp med et tusentals pærer og et spektakulært lysshow.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.