Fakta – Abu Dhabi

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk.

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visumplikt for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Gjennomsnittspris for en middag, ca. 200,- kroner pr. person. Alkohol koster omtrent det samme som hjemme.

Transport t/r hotell:
  • Fra flyplassen i Dubai til hotellene i Abu Dhabi tar det fra 1 time og 30 minutter til 2 timer.
  • Det er meget strenge regler parkering av busser, minibusser og biler på Dubais flyplass. På grunn av dette kan ventetiden inne på flyplassen bli ca. 30-60 min. Dette fordi bussene ikke får komme inn til terminalen før alle gjestene har forlatt bagasjeområdet.
  • Trafikken på flyplassen påvirker også ventetiden. Nyttårshelgen (31.12 til 1.1) kan transporten ta opptil 1 time mer enn vanlig pga. ulike arrangement. Transporten er vanligvis uten Apollos personale.
Strender:

Lange hvite strender nært sentrum.

Uteliv:

Abu Dhabi byr på uendelig shoppingmuligheter i store gallerier som Marina Mall og Abu Dhabi Mall, men også i tradisjonelle souker der du finner håndverk, tøy og stoff samt tradisjonell kunst. Her er det også mye å se og oppleve. Fornøyelseslivet konsentrerer seg rundt hotellbarene.

Offentlig kommunikasjon:

Luftkondisjonerte busser trafikkerer hele Abu Dhabi. Taxi finnes overalt og er billigere enn hjemme. Forhør deg om prisen før du starter.

Nyttig informasjon:

Turistskatt
Ved utsjekking skal det betales en turistskatt direkte til hotellet. Skatten er på 10-20 AED pr. rom pr. natt, avhengig av hotellets klassifisering.

Depositum
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol
Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) I Sharjah er det forbudt å drikke alkohol.

Ramadan
Under Ramadan vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for Ramadan
24. april 2020
13. april 2021
3. april 2022

Kleskode
Både for menn og kvinner anbefales klær som dekker skuldre og går nedenfor knærne. Unngå tilsittende og gjennomsiktige klær. Ved besøk i moské kreves det at kvinner dekker håret med sjal. På stranden har man vanlig badetøy og man soler seg ikke toppløs, og man går heller ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy.

Under 21 år
Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.

Byggeaktivitet
Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.