Ting å gjøre i København

Ting å gjøre i København

I København kryr det av ting å gjøre og flotte attraksjoner å besøke. Her finnes det slott, historiske steder og annerledes opplevelser. Vi har samlet våre beste tips slik at du får mest mulig ut av ferien din!

1. Slott i København

Slottet Amalienborg, som er kongefamiliens vinterbosted, er velkjent for sin imponerende rokokkoarkitektur. De danske kongevaktene patruljerer i slottsparken lokker mange besøkende som vil se vaktskiftet som skjer fremfor slottet klokken 12 hver dag. 

Christiansborgs Slott er et annet mektig slott i København. Plassert midt i København på Slottsholmen er i dag hvor det danske parlamentet holder til. Slottet ble bygget allerede på Middelalderen, men har siden den gang brent ned to ganger, blitt restaurert, bygget opp på nytt og ytterligere blitt renovert flere ganger. Ta heisen opp i Tårnet, Christiansborgs tårn, og se hele byen fra oven! Her er det også en koselig kafé med deilige desserter. 

Rosenborgs Slott ligger i Kongens Have, og ble oppført i begynnelsen av 1600-tallet. I dag er det er museum med vakre kongelige objekter fra begynnelsen og frem til den dag i dag. Den fine tilhørende parken, Kongens Have, er en herlig grønn oase midt i byen. 

Amalienborg slott
Rundetårn

2. Kastellet – historisk militærplass

En grønn oase og heftig attraksjon i København er Kastellet. Citadellet Frederikshavn, som det også kalles, er et citadell som ble bygget i 1624 av kong Kristian IV. I dag anses det for å være nord Europas best bevarte festninger og en del av militæret har fremdeles Kastellet som sin arbeidsplass. Gå langs festningsvollene og glem ikke å ta en titt på både møllen og kirken. 

3. Fantastisk utsikt fra Rundetårn

Rundetårn er lett å få øye på om du spaserer i gatene ved Strøget. Midt på gaten står plutselig et stort tårn, som også kan ses fra de fleste høyder i København. Tårnet ble bygget på 1600-tallet for å gi studenter et universitetsbibliotek, observatorium og kirke. Tårnet er 36 meter høyt, og på toppen kan du nyte en magisk utsikt over København!

4. Københavns Zoo

Københavns Zoo på Frederiksberg har dyr fra hele verden og regnes som en av Europas beste zoologiske hager. Store deler av parken er utendørs, men i apehuset og tropehuset kan man også møte dyrene innendørs.

5. Et annerledes København - Christiania

I løpet av weekendturen i København kan det være gøy å oppleve den spesielle atmosfære i Christiana. Det 35 hektar store området ligger i bydelen Christianshavn, og er en egen by i København - vel debattert blant danskene selv. Her bor hippier, kunstnere og fritenkere i en helt bilfri by fylt med kunstverk, gatekunst og kaféer. Sjekk ut markedet, små handelsboder eller spaser rundt i frodige omgivelser. 

6. Utflukt til Louisiana

For deg som er interessert i dansk kunst finnes det mye å se på i Louisiana Museum of Modern Art som ligger fire mil utenfor København, i Humlebæk. Louisiana Museum of Modern Art ble innviet i 1958. Museet ligger i en park, hvor du kan ta en hyggelig spasertur blant moderne landskapsarkitektur. Se hvilke utstillinger som holdes på museets hjemmeside

Christiania i København