Restauranter i København

Beste restauranter i København

København er kjent for sine gode restauranter og store utvalg. Her finnes det flere prisbelønte restauranter og noen er til og med på listen over verdens beste restauranter. Men det er også et stort og godt utvalg av mer prisvennlige alternativer - blant dem er mange av pølsebodene hvor den kjente danske røde pølsen serveres. Vi har samlet våre tips til de beste restaurantene i København.

Restaurantutvalget i København er enormt! Og vi kan tipse om restauranter i all evighet, men her er noen av våre absolutt favoritter:

  • Bæst - har den beste pizzaen!
  • The Pescatarian - luksuriøs og herlig fisk.
  • Marv & Ben - fantastisk smaksmeny.
  • Husmanns Vinstue - de beste smørbrødene. 

Michelin-restauranter

Med hele 19 restauranter med Michelinstjerner (2019) er København virkelig en av Nord Europas fremste byer for gastronomiske opplevelser. En av de meste kjente restaurantene i København er Noma som har 2 Michelinstjerner (2019). Planlegg besøket ditt i god tid da bord må reserveres noen måneder i forveien. Restauranten Geranium, den eneste restauranten med 3 Michelinstjerner (2019), ligger i Fælledparken midt i København. Her kan man reservere bord 3 måneder i forveien. 

Restauranter i København
Smørbrød i Købehavn

Billige restauranter i København

Er du på utkikk etter et rimeligere alternativ i København? Det finnes massevis av nabolagsrestauranter omkring i byen. Et annet prisvennlig alternativ er å besøke noen av mathallene som finnes: 

  • Torvehallerne ved Nørreport har mat fra alle verdens hjørner og har en trivelig bakgård på sommeren.
  • Tivoli Food Hall ved Københavns Tivoli er et noenlunde nytt alternativ, med alt fra hamburgere til wraps og salater.
  • På den trendye øya Refshaleøen ligger gatemarkedet Reffen, med over 50 matboder.
  • Sist, men ikke minst anbefaler vi The Bridge Street Kitchen, på andre siden av broen Inderhavsbroen fra Nyhavn, et herlig utendørsmarked.

Øl og uteliv i København 

Danmark er kjent for sitt øl og i København finnes flere mikrobryggerier hvor du kan smake lokalproduserte ølsorter. En favoritt er bryggeriet Mikkeller, som har flere barer i København hvor du kan prøve øl fra sortimentet deres. 

Et annet hyggelig alternativ er Nørrebro Bryghus. Å nevne København uten å nevne Carlsberg er umulig da denne verdenskjente ølen har sitt opphav i nettopp København! Vanligvis kan man gå på en guidet tur i bryggeriet, men den siste tiden har det vært større renoveringer av bryggeriet. 

De siste årene har de tradisjonelle ølpubene fått konkurranse av flere vin- og cocktailbarer. Lidkoeb på Vesterbrogade og 1105 i Kristen Bernikows er to av de meste populære barene. HIVE som ligger ved Gammeltorv i hjertet av København er en del av de litt mer eksklusive nattklubbene Sunday og Zen. Et annen alternativ for en kveld på byen er området Kødbyen, hvor man finner morsomme barer og nattklubber som ligger bortgjemt i det gamle slaktehusområdet. 

Carlsberg bryggeri