Amfiteateret i Durres Amfiteateret i Durres

Seks kjente severdigheter i Durres

Oppdag Durres lange historie med fem av byens mest kjente severdigheter. Stedene fører deg tilbake til det gamle Durres da gladiatorer slåss i amfiteateret og den bysantinske keiseren Anastasius gjorde Durres til en av de viktigste stedene ved Adriaterhavet. Les mer om kjente severdigheter i Durres!

Bestill reise til Durres >>

Les flere reisetips

Slottet i Durres Slottet i Durres

Durres arkeologiske museum

Durres arkeologiske museum ble etablert i 1951 og er Albanias største arkeologiske museum. Det ligger fin til ved stranden og nord for muséet kan du se noen bysantinske vegger som er datert helt tilbake til 500-tallet, og ble bygd etter invasjonen av vestgoterne i 481. I muséet kan du se artefakter fra den arkeologiske utgravningsplassen Dyrrachium (det gamle Durres), en fargerik mosaikk som kallas ”Durres skjønnhet” og en samling byster av Venus fra tiden da Durres var sentrum for gudedyrkingen av gudinnen.

Durres slottet

Slottet i Durres ble bygd sent på 400-tallet og ligger i Durres gamleby. Det ble bygd av den bysantinske keiseren Anastasius som gjorde Durres til en av de sterkeste befestningene langs Adriaterhavet. I dag rager veggene fra middelalderen ca. 4,6 meter opp i været og tre av inngangene er ca. en tredjedel av hva de engang var.

Apostle Paul & Saint Astius ortodokse kirke Apostle Paul & Saint Astius ortodokse kirke

Den kongelige villaen i Durres

Den kongelige villaen i Durres er kjent som kong Zogs og den albanske kongefamiliens sommerpalass. Den dag i dag er villaen et symbol på den det tidligere monarkiet. Villaen ligger vakkert til oppe på en høyde, ca. 98 meter over havet, og havutsikt har du fra tre kanter.

Apostle Paul and Saint Astius ortodokse kirke

Denne vakre ortodokse kirken kan ses på mange bilder fra Durres og ble bygd mellom 1994 og 2002. Du finner kirken i havna i Durres og den fine arkitekturen med hvit stein og røde teglsteinsplater kan du ikke unngå å se.

Amfiteateret i Durres

Durres amfiteater er det største på Balkan og ble oppdaget da grunneieren gravde i hagen sin. I dag er en stor del av amfiteateret utgravd, dog gikk den største delen tapt i noen kraftige jordskjelv. Teateret ble bygd for kampoppvisninger mellom gladiatorer og eksotiske dyr. Man antar at det tok opp til 20 000 tilskuere og de kom reisende til fra fjerntliggende områder for å se kampene. På en steinblokk ved amfiteateret er det hugget inn flere navn og bak teateret er det en tunnel som fører ut til kysten.

Det bysantinske forumet i Durres

En gang i tiden var det bysantinske forumet sentrum for det gamle Durres - Dyrrachium, og det står fremdeles i sentrum av det moderne Durres. Forumet er et av de vakreste monumentene fra den tidlige bysantinske æraen og er blitt godt bevart i alle disse årene. I følge historikerne var veggene så tykke at flere riddere kunde stå side ved side på dem.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.