Shopping i Berlin

Shopping i Berlin

Vil du på en weekendreise med fantastisk shopping er Berlin rett destinasjon! Her finnes alt fra store kjøpesentre som KaDeWe og Galeries Lafayette til unike små butikker og et hav av markeder. Vi tipser om hvor du finner den beste shoppingen i Berlin og de siste trendene innen Berlins store shoppingutvalg. 

KaDeWe

Mange tenker umiddelbart på det klassiske kjøpesenteret KaDeWe når man sier Berlin og shopping. Dette glamorøse shoppingpalasset er Europas nest største kjøpesenter, etter Harrods i London. Det ble grunnlagt allerede i 1907 og har blitt en populær turistattraksjon. Kjøpesenteret ligger ved Wittenberg Platz, i shoppinggaten Tauentzienstrasse. Det enorme utvalget av merkeklær, skjønnhetsprodukter, design- og innredning, leketøy, mat og mye mer er fordelt over hele 8 etasjer!

De to øverste etasjene er dedikert helt og holdent til mat, og er en sann opplevelse for både øyner og mage. Her finner man et enormt tilbud av mat fra hele verden, 1 300 typer ost og 350 tesorter. Det finnes også en butikk for bare sjokolade, og hele fire champagnebarer! Serveringssteder og restauranter finner du på den øverste etasjen, mange med fantastisk utsikt. Hit kommer både lokalbefolkningen såvel som turister i store mengder. 

Shopping i Berlin

Hackescher Markt

Det trendye området rundt Hackescher Markt i Mitte har blitt en magnet for originale småbutikker, kaféer og restauranter. Hit skal du dra om du vil finne unike og kanskje litt annerledes klær, sko og smykker. Ta en spasertur rundt i nærliggende Hackesche Höfe, en serie sammenhengende bakgårder, og utforsk de koselige butikkene som gjemmer seg. 

Kreuzberg

Hipsterområdet Kreuzberg er et mekka for den som vil shoppe second hand og vintage. Her er det nemlig et stort utvalg av second hand-butikker og mange kaféer og restauranter, spesielt i gatene Bergmanstrasse og Oranienstrasse. I vintage-butikken Colours kan man kjøpe klær til kilopris. Vil man ta pulsen på motescenen i Berlin burde du ta turen innom konseptbutikken Voo. Er du på utkikk etter økologiske og lokalproduserte matvarer kan vi tipse om Markthalle am Marheinekeplatz.

Shoppingsentrum

Alexa er Berlins største shoppingsentrum og ligger like ved det store torget Alexanderplatz i bydelen Mitte. Utover de 180 butikkene finnes det en stor foodcourt med 17 restauranter. Mall of Berlin er et relativt nytt stjerneskudd på Berlins shoppinghimmel som åpnet i 2014. Kjøpesenteret ligger nære Potsdamer Platz og kan skilte med en enda større foodcourt enn konkurrenten Alexa. Et annet nytt tilskudd til shoppingverdenen er Bikini Berlin, vis a vis Berlin Zoo. Bikini Berlin kaller seg for et konseptkjøpesenter med trendy butikker som skal lokke til seg motebevisste og internasjonale kunder. 

Luksusshopping i Berlin

På den delen av shoppinggaten Friedrichstrasse som ligger like sør for Unter den Linden finnes en avdeling av det franske kjøpesenteret Galeries Lafayette, som tilbyr fransk mote og mat. Rett ved ligger Quartier 206, hvor luksuriøse varemerker som Gucci og Luis Vuitton har sine elegante butikker. Litt lenger nordover langs Friedrichsstrasse finnes kulturvarehuset Dussman das KulturKaufhaus, som selger bøker, filmer, musikk, spill og gaveartikler.

Et annet område med luksusbutikker finnes langs den berømte paradegaten Kurfürstendamm, som ofte kalles Ku’damm. Blant de mange eksklusive designerbutikkene finnes også mange av de store kleskjedene som H&M og Zara.

Markeder

Berlin er kjent for sine mange markeder. Å gå på loppemarked er en populære helgeaktivitet. Kunstmarkedet på Strasse des 17 juni i Charlottenburg er Berlins største loppemarked med et utvalg som inkluderer alt fra antikviteter og kunst til second hand klær, bøker og smykker. 

Loppemarkedet ved Mauerpark i Prenzlauer Berg er nok Berlins mest kjente marked. Her kan man hver søndag finne litt av alt, ta en spasertur og titt på livet, og spist noe godt på en av de mange markedsbodene som serverer alt fra kebab til vafler. 

Gå på julemarked i Berlin

Den tyske julemarkedtradisjonen står sterkt i Berlin, som kan skilte med rundt 60 julemarkeder! Julemarkedsesongen begynner i slutten av november og fortsetter frem til jul. Å gå på julemarked i Berlin gir deg garantert den etterlengtede julestemningen - fråts i glühwein, tradisjonell håndverk og julemusikk. 

Les mer om julemarked i Berlin her

Julemarked i Berlin