Vakre Manavgat, Green Canyon i Tyrkia

Opplev Manavgat

Like ved Side ligger vakre Manavgat og passer ypperlig å besøke på en dagsutflukt for deg som bor i Side. Se det flotte vannfallet, ta en tur på Manavgatelva eller utforsk ruinbyen Lybre. Les mer i våre tips om hva du kan finne på i Manavgat!

Bestill reise til Side

Flere reisetips til Side

Vannfallet i Manavgat, Tyrkia Vakre farger i vannfallet i Manavgat.

Vannfallet i Manavgat

Noen kilometer nord for Manavgat finner du byens vakre vannfall som er en kjent turistattraksjon. Vannfallet er egentlig bare noen meter høyt, men siden det er like bredt som elva er det enorme mengder vann som fosser ned, hvilket skaper et heftig naturfenomen. Rundt vannfallet er det vakre hager der du kan slå deg ned og nyte omgivelsene.

Manavgatelva

Elva i Manavgat er vakkert blågrønn og kalles også "smaragdelva". Ta en båttur og kom nær innpå de herlige omgivelsene. Har du flaks er det mulig du ser skilpadder og pelikaner på turen!

Ruinbyen Lybre

Liker du å gå i historiens fotspor skal du ta turen til ruinbyen Lybre. Arkeologer har jobbet med dette område i flere årtier og de har lykkes bevare blant annet er romersk bad, et mausoleum, et torg og et tempel.

Fontenen i Manavgat

Fontenen i Manavgat anses være en av de vakreste i regionen og ble bygd for å hylle den kjente keiseren Titus 74 e. Kr. Til minne av regenten ble det gjort en inskripsjon i fontenen som kan ses den dag i dag.

Köprülü Canyon

Et annet alternativ for naturelskere er Köprülü Canyon, en vakker nasjonalpark med en ravine som er cirka 400 meter dyp og strekker seg ikke mindre enn 14 kilometer innover i landet. Langs ravinen flyter Köprü River, og i området er det flere hyggelige restauranter, liker du fisk bør du teste ørreten som er spesialiteten her.

Moskéen Merkez Külliye Cami

Ett av Manavgats landemerker er den imponerende moskéen Merkez Külliye Cami. Dette er den største og vakreste moskéen på hele Antalyas kyst, med en 30 meter høy kuppel og et 60 meter høyt minaret. Moskéen kan derfor ses fra flere steder i Manavgat og er omkranset av vakre planter og palmer.

Green Canyon Green Canyon i Manavgat.

Green Canyon Reservoir

Naturelskere burde definitivt besøke pittoreske Green Canyon Reservoir som ligger omkranset i fjellene cirka 350 meter over havet. Dammen ligger i en vakker skog og høyden gjør at det alltid er svalt og behagelig her. I området er det flere hyggelige fotturer med naturlige utkiksposter, strender og fiskeplasser.

Båttur og markedet i Manavgat

Både fra Side og Alanya kan du bli med Apollo på utflukten "Manavgat marked og båttur", som er en herlig heldagsutflukt i vakker natur! Dagen starter med at vi besøker vannfallet i Manavgat før vi drar videre til det lokale markedet og tar en tur på den blågrønne elva. Om du vil kan du også bade i Manavgatelvas ferskvann eller i det salte havet!