Shopping i Tyrkia

Tyrkia er kjent for sine hyggelige markeder og baserer der man kan kjøpe ferien suvenirer og kupp. Sjekk ut smykker i gull og sølv, herlige krydder og andre matvarer eller bare trekke inn atmosfæren og prut sammen med de lokale. Her kan du lese våre beste shoppingtips!

Bestill reise til Tyrkia >> 

Se flere reisetips

Markeder i Alanya

Å besøke et marked i Tyrkia er spennende, bare folkelivet og kommersen er et skue i seg. I Alanya arrangeres det markeder flere ganger i uka. På mandager er det marked i bydelen Oba, ikke langt fra hotell Taksim International. Det er lite og koselig og hit kommer selgere med egenproduserte grønnsaker og frukt. Er du mer interessert i klær skal du ta turen til markedet ved Can Hospital på tirsdager. På fredager er det dessuten frukt- og grønnsaksmarked oppe ved busstasjonen.

Billige smykker

Å handle smykker i gull, sølv og med edelsteiner er meget prisgunstig i Tyrkia. I Alanya har Plaza Diamond Jewellery et skikkelig godt utvalg.
Adresse: Sekerhane Mah. Bostancipinari Cad. No: 14/A  Alanya.

Gjør et kupp på glitter i Side

I den gamle bydelen i Side finnes flere smykkebutikker som selger alt fra moteriktige ringer til glamorøse halssmykker og elegante øredobber. Pass på å kjøpe med noe lite hjem til blomstervakte der hjemme! 

 

Marked i Manavgat

På mandager og torsdager er det marked i Manavgat. Utvalget er stort og de lokale handler også her, hvilket betyr at prisene er litt lavere enn på andre markeder. Selvsagt er det allikevel lov å prute. Markedet i Manavgat er en av de større i området og det er en opplevelse å besøke markedet og nyte atmosfæren og duftene fra alt krydderet.

Gjør et kupp i basaren

Om du liker billig shopping har du kommet til det rette stedet. I Alanya er det to større basarer: en i havna og en ved busstasjonen. Her kan du gjøre  en skikkelig god deal, om du kan kunsten å pruta. I begge basarene kan du finne alt fra klær og solbriller til suvenirer, vannpiper og mye, mye mer.

 

Shopping på Migros

Ved Atatürk Park i Antalya ligger shoppingsenteret Migros. Her kan du shoppe blant massevis av velkjente butikker og merker, og butikker som Zara og Mango ligger her. En kaffe på populære Starbucks er et must for deg som elsker kaffe. Butikkene holder åpent helt til 22.00.
Adresse: Meltem Mahallesi, 100.Yil Bulvari No.155Migros Alisveris Merkezi, Antalya.

For your eyes only

På Öga Optik er det skandinavisktalende personale som med hjelp av moderne teknikk og kjapp levering (3 dager) sørger for at du får riktige briller innen ferieuka er over. Öga Optik ligger sentralt i gamle Side.

Tyrkiske Ullared

I Side finner du den populære kjeden Tyrkiske Ullared på tre steder. Den største butikken på to etasjer ligger i Evrenseki, en ligger på strandpromenaden like før du kommer til gamle Side, og ytterligere en butikk ligger vis à vis ruinene i Side. I butikkene er det ofte skandinavisktalende personale.

Markedet i Side

På lørdager er det marked i Side, vis à vis den store grønne moskéen. Her finner du alt fra merkekopier til smykker, sjal, frukt, grønnsaker og krydder. Gjør et kupp her da prisene som regel har 25 % lavere utgangspris på markedene enn i basaren i Side, og det er også  mye mer prutevennlig her.

Briller i Alanya

Visste du at briller koster halvparten av det du må betale i Norge? Solbriller er også mye billigere enn hjemme. På Tuana Optik kan du velge blant mengder av kvalitetsinnfatninger og du kan selvsagt gjøre en synsundersøkelse på plass. Tuana Optik har to butikker i Alanya, der en ligger i havneområdet og en på Atatürkgata. Butikkene har svensktalende personale og tilbyr gratis henting fra ditt hotell.
Adresse: Atatürk Cad. Pazar Yeri Girisi Haciince Ishani No.3 Alanya/Hükümet Cad. No.2/B Alanya.