Restauranter i Tyrkia

Ferie betyr god mat og drikke på hyggelige restauranter og kaféer, og Tyrkia-ferien er ikke noe unntak. Iskrem, herlige frokoster og luksusrestauranter, Tyrkias restaurantutvalg har noe for alle. Sjekk våre tips om hvor du kan nyte beste måltidene!

Bestill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips

Tyrkisk tea er en kunst!

Ingen ferie uten iskrem

I nærheten av det røde tårnet i Alanya ligger iskrembaren Bamyacý Dondurma, som er en av Tyrkias ti beste iskrembarer. Her har de servert hjemmelaget iskrem siden 1941 og på menyen står et tyvetall fristende smaker å velge blant.
Adresse: Iskele Cad. No.88 Alanya.

Innta frokosten ved Alanyas festning

Fra Yamac Café har du en fantastisk utsikt over havna i Alanya. Her kan du spise en skikkelig god, tyrkisk frokost med oliven, agurk, fetaost, honning, marmelade og nybakt brød. Prøv også deres menemen – en eggerøre med tomat og chili som smaker utsøkt. Ingen tyrkisk frokost er komplett uten börek, en sprø butterdeigsrull med ost. Nam nam!!
Adresse: Garþi Mahollesi, Kale Yamacý, No. 77 Alanya.

Kebabgata

Atatürkgata i Antalya kalles på folkemunne for kebabgata og det er et must å gå dit når du er i Antalya. Her serveres det selvsagt kebab fra alle kanter av landet og det råder en spesiell stemning. Her er det dessuten billigere enn på restaurantene.

Lave priser

Prisnivået i Tyrkia er generelt lavere enn i de andre søreuropeiske ferieland, og det merker man også på de mange restaurantene. På restauranter og i barer koster en brus15 kr og en lokal øl 25 kr. Et glass med tyrkisk vin ligger på rundt 40 kr og en kopp rykende het te, nasjonaldrikken fremfor noen, koster ikke mer enn en femmer. En kebab koster cirka 50 kroner og en porsjon av den berømte osmanske gryta får du for cirka 60 kr.

Oliven er en mye benyttet ingrediens i Tyrkia.

Middag med utsikt

På restaurant Red Tower, som ligger nært det historiske røde tårnet, har du en fantastisk utsikt over Alanya. Her serveres utsøkt kjøtt, lekre fiskeretter og tyrkiske spesialiteter. Det som gjør restauranten helt unik er at den har et eget ølbryggeri. Her kan du smake på ulike sorter lokalprodusert øl.
Adresse: Iskele Cad. 80 Alanya.

Alanyas eldste restaurant

Restaurant Mapheri, som ble åpnet allerede i 1947, har mat for alle smaker – saftige kjøttretter, pasta, fersk fisk og skalldyr. Kyllingretten Tokyo Alanya er en skikkelig lekker sak og kan varmt anbefales. Den herlige utsikten over havna og festningen får du på kjøpet. Gratis henting på ditt hotell.
Adresse: Iskele Cad. No.20 Alanya.

Vakker utsikt og god mat

Restauranten med den beste beliggenheten i Kemers marina er restaurant Navigator. Her har man en nydelig utsikt over havna med fjellene i bakgrunnen. På menyen finner du alt fra tradisjonelle tyrkiske retter til internasjonal mat.
Adresse: Liman Cad,Turkiz Marina Ici, Kemer.

Mini-mutfak

I basarområdet ved havna i Alanya ligger det familieeide lunsjstedet Mini-mutfak, som betyr ”det lille kjøkkenet”. Her er det ingen fast meny men du går opp til kjøkkenet og velger blant rettene som serveres den dagen.
Adresse: Bostanci Cad, Kisyular Önü Camii Arkasi, Alanya.

Finn en hyggelig kafé der du kan nyte vannpipe.

Koselig kafé

Ehl-iKeyf er en koselig sted der man kan røyke vannpipe, drikke tyrkisk te og spille backgammon. Hit kommer mange lokale for å koble av og møte sine venner over en kopp te og vannpipe.
Adresse: Saray Mah. Damlatas Cad 32, 07400 Alanya.

Ekte tyrkisk iskrem

Nede på torget i gamle Side kan du kjøpe iskrem av selgere kledd i tradisjonelle tyrkiske folkedrakter. De elsker å tulle og tøyse og kaster gjerne iskrem opp i lufta. Iskremen er meget god med en mykere konsistens enn den vi kjenner hjemmefra. Velg blant smaker som pistasj, jordbær, vanilje og sjokolade.

Spis mer fisk

Fiskerestauranten Side Balik Eve er kjent i hele den sørlige regionen for sine gode fiskeretter. Hit kommer tyrkerne selv for et godt måltid – og det pleier å være en indikasjon på at maten er bra. Restauranten ligger på Kemer Boulevard ved Migros og Anadolu Hospital i Side.

Herlig atmosfære i havna

Havna ligger i det sentrale Alanya, og her er det mange restauranter med deilig mat. Her kan du også nyte solnedgangen over byen og fjellene.