
Alanyas spennende smaker
Når du hører ordet kebab, er nok Tyrkia det som dukker opp i hodet på de fleste. Men har du hørt om den tyrkiske pizzaen? Eller den populære tyrkiske iskremen Maras? Sjekk ut våre tips og les om Alanyas spennende smaker!
Kjøl deg ned i varmen med ekte tyrkisk iskrem
Hva er vel bedre enn iskrem i sommervarmen? I Alanya må du prøve isen Maras som er laget av geitemelk. Et fint sted å teste iskremen Maras på er Sütçü Imam, som betyr melkemannen Imam. Det er klassiske smaker som sjokolade og vanilje, men også fruktige smaker samt nøtter og rosiner.
Nyt god fisk
"Balik" betyr fisk på tyrkisk og som havneby byr Alanya på gode muligheter til å spise fersk fisk til middag. Slå deg ned på en hyggelig fiskerestaurant, eller "balik lokantasi" som det heter på tyrkisk - det er flere rimelige i nærheten av fiskemarkedet. Hvis du vil ha en mer luksuriøs middag , bør du ta turen til en "balik evi", som er en mer tradisjonell restaurant sammenlignet med en "balik lokantasi". Prøv et nytt glass raki, ifølge tyrkerne er den med anissmak den beste matchen til fisk.

Kebabens hjemland
Når du er på ferie i Tyrkia, må du definitivt prøve en autentisk tyrkisk kebab. Det tyrkiske svaret på pølse i brød finnes i mange forskjellige varianter og serveres nesten overalt. Hva med å prøve en Adana-kebab (chili spekket kjøttdeig med pitabrød, pepperfrukt og bladpersille) eller en Testi-kebab (kylling eller lam tilberedt med tomat, aubergine, poteter, pepperfrukt og løk i en leirgryte). Ønsker du en «vanlig» kebab, bestill en Döner-kebab – tynne kjøttskiver servert i brød med salat, løk og tomat.
Vil du prøve en autentisk tyrkisk kebabmiddag bør du besøke en av restaurantene Haydar Usta, Kasikara eller Öztürk Kolcuoglu. De er litt dyrere enn andre restauranter, men gir god valuta for pengene. For vegetarianere anbefales «kiremitte sebze» som består av ulike grønnsaker, poteter og sopp kokt sammen i en leirbolle.

Tyrkisk pizza
Prøv en ny smak når du er i Alanya – hvorfor ikke en tyrkisk pizza? Tyrkisk pizza verken ser ut eller smaker som italiensk pizza. To kjente varianter er pide og lahmacun. Pide har tynne, myke kanter og er nesten formet som en båt. Fyllet består av kjøttdeig eller smeltet ost. Lahmacun er enda tynnere, har en rund form og bør rulles sammen før du spiser den. Du finner pide og lahmacun på de fleste billige restauranter som Derya Lokantasi, Flash og Gül Pide.
Tyrkisk frokost
Ta skikken uansett hvor du er og prøv en autentisk tyrkisk frokost! Her heter det «serpme kahvalti» og er en fantastisk måte å starte dagen på. De vanligste rettene som serveres er "sigara böregi" som er frityrstekte rundstykker med ostefyll, "sucuklu yumurta" - eggerøre med hvitløkspølser og forskjellige typer ost, oliven og syltetøy. Og massevis av brød. Tyrkisk frokost tilbys på flere kaféer rundt i Alanya, som Hanci og Citrim.
Dim Cay
Dim Cay, også kalt Dim River, er stedet dit innbyggerne i Alanya selv drar. Restaurantene ligger langs elven og bordene er nyskapende plassert på flåter og flyter fredelig på vannet.

Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Side. Finn og bestill en reise til Side eller abonnér på vårt nyhetsbrev.