To kjente typer er pide og Lahmacun. Pide har tynne, myke kanter og er formet som en båt. Fyllet består av kjøttdeig eller smeltet ost. Lahmacun er enda tynnere, har en rund form og skal rulles sammen innen man spiser den. Du kan få pide og lahmacun i de fleste billige restaurantene som f. eks. Derya Lokantasi, Flash og Gül Pide.
Tyrkisk frokost
Ta skikken dit du kommer og test en ekte tyrkisk frokost! Her kallas det "serpme kahvalti" og er en herlig måte å starte dagen på. Det vanligste å få servert er "sigara böregi" som er friterte ruller med ostefyll, "sucuklu yumurta" – eggerøre med hvitløkspølser og ulike oster, oliven og syltetøy. Og massevis av brød. Tyrkisk frokost tilbys på flere kaféer rundt omkring i Alanya som f. eks. Hanci og Citrim.
Dim Cay
Dim cay, også kalt Dim River, er stedet dit Alanyas befolkning selv går. Restaurantene ligger langs elven og bordene har innovativt blitt satt på flåter og flyter rolig på vannet.