Kebab

Alanyas spennende mat

Når man hører ordet kebab er nok Tyrkia det som popper opp i de flestes hode. Men har du hørt om den tyrkiske pizzaen? Eller den populære tyrkiske iskremen Maras? Se våre tips og oppdag smaken av Alanya!

Bestill reise til Alanya

Se flere reisetips til Alanya

Tyrkisk frokost Tyrkisk frokost

Kebabens hjemland

Når du er på ferie i Tyrkia må du prøve en ekte tyrkisk kebab. Tyrkernes motsvarighet til pølse i brød kommer i mange ulike varianter og serveres nesten overalt. Hva sier du til en Adana-kebab (chilispekket fårekjøttdeig med pitabrød, pepperfrukt og bladpersille) eller en Testi-kebab (kylling eller lam som lages med tomat, aubergine, potet, pepperfrukt og løk i en leirekjele). Vil du ha en "vanlig" kebab skal du bestille en Döner kebab – løvtynne skiver kjøtt som serveres i brød med salat, løk og tomat.

Vil du teste på en ekte tyrkisk kebabmiddag skal du besøke en av restaurantene Haydar Usta, Kasikara eller Öztürk Kolcuoglu. De er litt dyrere enn andre restauranter men gir mye for pengene. For vegetarianere anbefales "kiremitte sebze" som består av ulike grønnsaker, potet og sopp som kokes sammen i en leirkjele.

Tyrkisk pizza

Test en ny smak på ferien i Alanya – hvorfor ikke en tyrkisk pizza? Den tyrkiske pizzaen ser faktisk verken ut eller smaker som den italienske pizzaen.

Tyrkisk pide Tyrkisk pide

To kjente typer er pide og Lahmacun. Pide har tynne, myke kanter og er formet som en båt. Fyllet består av kjøttdeig eller smeltet ost. Lahmacun er enda tynnere, har en rund form og skal rulles sammen innen man spiser den. Du kan få pide og lahmacun i de fleste billige restaurantene som f. eks. Derya Lokantasi, Flash og Gül Pide.

Tyrkisk frokost

Ta skikken dit du kommer og test en ekte tyrkisk frokost! Her kallas det "serpme kahvalti" og er en herlig måte å starte dagen på. Det vanligste å få servert er "sigara böregi" som er friterte ruller med ostefyll, "sucuklu yumurta" – eggerøre med hvitløkspølser og ulike oster, oliven og syltetøy. Og massevis av brød. Tyrkisk frokost tilbys på flere kaféer rundt omkring i Alanya som f. eks. Hanci og Citrim.

Dim Cay

Dim cay, også kalt Dim River, er stedet dit Alanyas befolkning selv går. Restaurantene ligger langs elven og bordene har innovativt blitt satt på flåter og flyter rolig på vannet.

Tyrkisk iskrem Maras med Baklava Tyrkisk iskrem Maras med Baklava

Kjøl deg ned med ekte tyrkisk iskrem

Hva er vel bedre enn en iskrem i sommervarmen? I Alanya må du smake på iskremen Maras som er laget på geitemelk. Et hyggelig sted for å prøve Maras på er Sütçü Imam, som betyr melkemannen Imam. Her er det klassiske smaker som sjokolade og vanilje, men også fruktige og med nøtter og rosin.

Gode fiskeretter

"Balik" betyr fisk på tyrkisk og som havneby byr Alanya gode muligheter til å spise fersk fisk til middag. Slå deg ned på en herlig fiskerestaurant, eller "balik lokantasi" som det heter på tyrkisk - det er flere prisgunstige spisesteder ved fiskemarkedet. Vil du spise en mer luksuriøs middag skal du ta turen til en "balik evi", som er en mer tradisjonell restaurant enn "balik lokantasi". Ta et glass raki til, i følge tyrkerne er den med smak av anis den som passer best til fisk


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.