Buddhastatuer i Colombo, Sri Lanka

Kultur og storbyliv i Colombo

Vil du kombinere tilbakelent strandliv med bruset fra storbyen i bakgrunnen på Sri Lanka? Da skal du besøke Colombo, øyas største by med tusen år gamle tempel, hager og shopping så klart! Ja, også massevis av restauranter  og nattklubber da.

Sri Lankas største by

Sri Lankas største by og kommersielle hovedstad Colombo ligger på vestkysten. Byen har gjennom tidene vært en viktig havneby med handel mot Kina. Det var lenge landets eneste hovedstad, men på 1980-tallet ble gjort Sri Jayawardenapura til Sri Lankas administrative hovedstad. Til tross for dette ligger de fleste ambassadene fremdeles i Colombo og medieproduksjonen foregår der.

Colombo er et hyggelig utfluktsmål der du kan få litt storbyfølelse til omveksling fra den mer tilbakelente stemningen på feriestedet. Du kan du enkelt pendle mellom en dag på stranda og en kveld i Colombos yrende natteliv og klubbing.

Tempelfestival i fullmåneskinn

Når du er i Colombo er det en rekke ting å gjøre. En av dem er å besøke det tusen år gamle tempelet Kelaniya Raja Maha Vihara. Det ligger et stykke utenfor byen men er vel verdt en reise. Folk som vært her sier at stemningen er magisk med munker som ber i den heftige naturen. Bli ikke overrasket over folkestrømmen, dette er et sted som lokalbefolkningen ofte reiser til for å få be og delta i de ulike ritualene. Dette var ett av de 16 templene som Buddha besøkte i løpet av sitt liv og er for buddhister en meget hellig plass. Kommer du hit mellom fullmånen i desember og fullmånen i januar kan du være med på en heftig festival der mennesker fra hele landet valfarter til tempelet for å minnes Buddhas besøk her.

Praktfullt i Cinnamon Gardens  

Cinnamon Gardens var en gang i tiden en kanelplantasje i Colombo. I dag finner du ikke kanel her men kan derimot se ambassadebygninger, praktfulle villaer og museer. Ta en tur gjennom området og besøk Colombos største grønt område Viharamahadevi, eller Victoriaparken som den formelt kalles etter britenes styre som en hyllest til dronning Victoria. Her er det vakre statuer og fontener å utforske. I tilslutning til parken ligger også Nasjonalmuseet der du kan få vite mer om Sri Lankas spennende historie. Her er det også gamle skrifter skrevet på palmeblad, gammel keramikk og våpen som er blitt benyttet gjennom tidene.

Kjøp smykker og gaver  

Langs Galle Road finner du de fleste butikkene i Colombo og herfra har du dessuten en herlig utsikt over havet. I parallellgata R A De Mel Mawatha er det også en hel del å titte på, blant annet Stone and String, en populær butikk med vakre smykker. Her kan du kjøpe gaver til dine nære og kjære med spesialtrykk, men er stedet mest kjent for perlene og mengdene av edelsteiner i alle farger som pryder alt fra ørepynt til klokker. Vil du ha mer variert shopping kan du ta av mot Universitetet og gå østover og ta turen til kjøpesenteret Odel. Klesavdelingen deres er stor og eksotisk, noe som er et himmelrike for deg som liker spennende trykk med massevis av farger. I tillegg til klær kan du blant annet også kjøpe lokal sjokolade, hjemmeinnredning og sko.

Ta en drink på Sopranos

Inne i Colombo er det mange partysteder. På Sopranos, ved Viharamahadevi Park, er det en karaokebar som serverer heftige drinker. Det kan være bra å komme hit i god tid da stedet er populært. På Playtrix entrer et mer sporty tema. Her får du skikkelige hamburgere og livemusikk om kvelden som du lett kan ta til en halvliter. Herlig følelse og selvsagt kan du se sport på TV inne i baren. Foretrekker du en mer klassisk klubb kan du begi deg til Karma. Stedet er kjent for god musikk og nattklubbopplevelsen. Gjør dette til din endestasjon og vær forberedt på at prisene kanskje er litt høyere men det kompenseres av den sentrale beliggenheten ved vannet.


Tips & inspirasjon

Se alle reisetips til Sri Lanka, finn en reise til Sri Lanka eller meld deg på vår nyhetsbrev.

Sri Lanka

  • Storslåtte naturopplevelser
  • Herlige sandstrender 
  • Tropisk klima året rundt

Alle reisetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke på Sri Lanka? Hvor finner jeg de mest interessante severdighetene og hva må man ikke gå glipp av? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Sri Lanka!

Se alle våre reisetips til Sri Lanka

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.